https://www.high-endrolex.com/10 Українські та польські рятувальники обмінюються досвідом подолання надзвичайних ситуацій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.04.2010
ЛДУ БЖД

Українські та польські рятувальники обмінюються досвідом подолання надзвичайних ситуацій

До Львова прибула група польських пожежників для проходження практики на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України. Протягом місяця близько 80 кадетів Краківської школи аспірантів пожежно-рятувальної служби Польщі та наших курсантів обмінюватимуться досвідом боротьби з надзвичайними ситуаціями.

Десять років тому між Львівським та Краківським навчальними закладами була підписана угода про співпрацю. Відповідно до цієї угоди Львівські курсанти МНС удосконалюють свою майстерність в Польщі, а Краківські кадети приїздять в Україну.

Програма стажування передбачає ряд практичних занять з організації аварійно-рятувальних робіт під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуації природного та техногенного характеру, ліквідація наслідків ДТП, рятування людей з висот, гасіння пожеж у житлових будівлях тощо. Польські рятувальники гартуватимуть власну свідомість на базі психолого-тренувального центру підготовки пожежних та рятувальних команд, а також безпосередньо виїжджатимуть на ліквідацію пожеж та надзвичайних ситуацій в складі чергової зміни навчальної пожежно-рятувальної частини Університету.

Під час зустрічі з Польськими колегами ректор Університету генерал-лейтенант Михайло Козяр висловив співчуття з приводу авіакатастрофи літака, на якому перебували Президент Республіки Польща Лех Качинський з дружиною та представники політичного і духовного керівництва держави. Він, зокрема, зазначив, що Польща - перша європейська країна, з якою навчальний заклад налагодив тісну співпрацю. «Ви стали надійними партнерами та друзями, а подальша співпраця, я впевнений, дасть позитивні результати у підготовці фахівців в галузі безпеки людини», - зазначив М. Козяр.

Ректор запропонував Польським колегам взяти участь у масштабних навчаннях випускників, які заплановано провести в другій половині травня на одному з потенційно небезпечних об’єктів на Волині.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10