RSS

Новини навчальних закладів

24.07.2006
ЛДУ БЖД

Діти-сироти з Польщі відвідали ЛДУ БЖД МНС

В рамках проекту «Партнерство заради дітей», діти-сироти та напівсироти з Польщі відвідали Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС.
«Партнерство заради дітей» – спільний проект польської Фундації імені Івана Павла ІІ «Wzrastanie» та львівської Молодіжної християнської організації «Витанія». В межах проекту 20 дітей-сиріт та дітей з патологічних сімей Львівщини жили упродовж двох тижнів разом із польськими дітьми-сиротами у будинку для дітей фундації «Wzrastanie». Після цього, польські діти на два тижні відвідали Львів, де разом з уже знайомими українськими дітьми мали спільні канікули у Карпатах, а також екскурсії Шевченківським гаєм, Високим замком, Личаківським кладовищем.
Історію міста діти дізналися від голови Львівської ОДА Петра Олійника та міського голови Львова Андрія Садового. Проект підтримали Львівська міська рада, Львівська ОДА, Українська греко-католицька церква. Підтримку проекту у Польщі надало Консульство США в Кракові, фундація «Partnerstwo na rzecz demokracji», польські підприємства, духовенство і влада.
На прохання голови МХО «Витанія» Тараса Яценка, діти відвідали і Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС. Візитерів вразила сама будівля університету (будинок, в якому розміщується університет, був зведений у 1855-1863 роках на кошти Франца Йосифа – цісаря Австро-Угорської імперії. Це одна з найрозкішніших будівель у Львові, збудована у неороманському стилі за проектом архітектора Теофіла Гансена). Гості оглянули навчальну та матеріальну базу ЛДУ БЖД МНС, ознайомилися з життям та побутом курсантів і студентів. На навчально-спортивному комплексі для них були продемонстровані основні елементи бойової роботи рятувальників, відвідали вони також церкву Покрови Пресвятої Богородиці, що розташована на території університету і являється осередком духовного відродження та виховання персоналу навчального закладу на істинно християнських засадах. На завершальному етапі свого візиту діти побували в музеї історії університету, а по завершенню екскурсії для них було організовано обід.
Беззаперечно, такі заходи є надзвичайно важливим елементом у вихованні дітей. Адже саме в цей період у більшості з них формується певний світогляд, мотивація на досягнення мети. Приємним є й те, що до таких заходів долучається все більше підприємств, організацій, органів державної влади.
Зокрема Тарас Яценко зазначив: «Я безмежно вдячний керівництву Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за те, що долучилися до нашої благородної справи. Діти отримали масу приємних вражень від вашого навчального закладу, а головне в них сформувалася позитивна думка про пожежно-рятувальну службу України».



Антон Крук,
речник ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.