https://www.high-endrolex.com/10 З 11-го до 14-го квітня делегація Академії МНС та Бакинського пожежно-технічного училища МНС Азербайджанської Республіки перебуватиме в Національному виші МНС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.04.2010
НУЦЗУ

З 11-го до 14-го квітня делегація Академії МНС та Бакинського пожежно-технічного училища МНС Азербайджанської Республіки перебуватиме в Національному виші МНС

Метою візиту іноземної делегації стане ознайомлення з організацією навчального процесу та внутрішнього розпорядку Національного університету цивільного захисту МНС, організацією курсів підвищення кваліфікації і перепідготовки кадрів, організацією навчального полігону. Серед високоповажних гостей - полковник внутрішньої служби Гурбанов Афят Гамбар огли – заступник начальника Академії МНС Республіки Азербайджан з кадрів та по роботі з особовим складом, полковник-лейтенант внутрішньої служби Гараєв Малік Фикрет огли – начальник циклу загальноосвітніх дисциплін Бакінської пожежно-технічної школи МНС Республіки Азербайджан, Гаджиєв Мухліс Ахмед огли – начальник навчального відділу Академії МНС Республіки Азербайджан, Дадашев Ільгар Фирдовсі огли – начальник циклу аварійно-рятувальних робіт Бакинської пожежно-технічної школи МНС Республіки Азербайджан.
Більше 80 років Харківський провідний виш МНС забезпечує висококваліфікованими фахівцями аварійно-рятувальні підрозділи країн ближнього та далекого зарубіжжя. Як повідомляє помічник ректора з питань міжнародного співробітництва навчального закладу капітан служби цивільного захисту Денис Лєбєдєв, більшість із 159 слухачів Республіки Азербайджан, які сьогодні навчаються в університеті, є студентами, 17 курсантів на цей час отримують знання на 2-ому курсі, 25 – на першому.
Нагадаємо, що на підставі досягнутої у 2005 році угоди між Міністерствами МНС Азербайджану та України в Національному університеті цивільного захисту МНС розпочато навчання азербайджанських курсантів за напрямом «Пожежна безпека». Крім того, співробітники МНС Азербайджану в навчальному закладі проходять курси підвищення кваліфікації.
Взагалі, протягом останніх п’яти років навчальний заклад підготував близько 170 фахівців для Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Республіки Азербайджан. З цією метою поглиблюються та розширюються напрями підготовки фахівців. Так, у січні-лютому 2010 року в навчальному закладі проводились заходи щодо подовження терміну ліцензії з підготовки іноземних громадян за акредитованими напрямами та спеціальностями.
У планах співробітництва між спорідненими структурами МНС країн співдружності – обмін науковими досягненнями, викладачами, студентами.


 

Вікторія Коленко, пресс-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото - Ігоря Котова.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10