https://www.high-endrolex.com/10 Патентно-ліцензійна діяльність – невід’ємна складова частина наукової і науково-технічної діяльності Інституту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.07.2021
ІДУ НД ЦЗ

Патентно-ліцензійна діяльність – невід’ємна складова частина наукової і науково-технічної діяльності Інституту

 

В Інституті продовжується робота з визначення пріоритетних напрямів розвитку Інституту. Зокрема, на нараді з залученням провідних науковців Інституту обговорено питання щодо розвитку патентно-ліцензійної діяльності, що є надзвичайно актуальним в контексті інтеграції України в Європейське співтовариство.

Обговорено проблемні питання щодо особливостей законодавства у сфері інтелектуальної власності, проведення патентного пошуку, як основної складової інноваційної діяльності, захисту результатів науково-технічної діяльності шляхом патентування винаходів та можливість комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності.

Увагу приділено питанням отримання за результатами наукової і науково-технічної діяльності патентів на винаходи, як результатів інтелектуальної діяльності людини в будь-якій сфері технології.

Відмічено наявність в Інституті 14 патентів на корисні моделі, а також роботу над підготовкою комплекту документів для отримання 4 патентів на корисні моделі, а саме:

установка випробувань пожежних рукавів;

розрахунково-табличний метод оцінювання протипожежних відстаней;

пристрій для випробування легкоскидних конструкцій;

установка для перевірки функціональності легко скидних конструкцій.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10