https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ вихованці «Школи безпеки» стали учасниками зведених польових навчань | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.07.2016
НУЦЗУ

На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ вихованці «Школи безпеки» стали учасниками зведених польових навчань

4 липня учасники XIV Всеукраїнського збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» взяли участь у зведених польових навчаннях, що пройшли на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України в ур. Фігурівка Харківської області. Пошуково-рятувальні та аварійно-відновлювальні роботи у зоні надзвичайної ситуації супроводжували та надавали методичну допомогу науково-педагогічні працівники та курсанти навчального закладу .
Навчання розпочались о 6 ранку з сигналу збір за тривогою. Команди юних рятувальників вишикувались на плацу полігону та отримали задачі. Під час зведених польових навчань було відпрацьовано 7 епізодів. Перший - проведення рятувальних робіт на воді за допомогою плавзасобів, рятувальних кругів та кінця Олександрова. У другому епізоді юні рятувальники проводили рятувальні роботи в аварійній будівлі, використовуючи альпіністське спорядження, а також евакуювали постраждалих із небезпечної зони. На третьому етапі учасники навчань проводили пошуково-рятувальні та транспортувальні роботи в зараженій зоні із задимленим середовищем. Проводили розвідку, евакуювали людей, гасили пожежу за допомогою автоцистерни та підручних засобів на четвертому етапі. На п’ятому – юні рятувальники проводили пошуково-рятувальні роботи в лісовій місцевості, надавали домедичну допомогу постраждалим та транспортували їх у безпечне місце. На шостому етапі учасники навчань проводили пошуково-рятувальні роботи екіпажу літака в результаті його падіння. Завершальний, 7 етап, виявив уміння юних рятувальників проводити аварійно пошуково-рятувальні та транспортувальні роботи в завалі.
Цього ж дня під керівництвом клубу університету та прдеставника оргкомітету "Школи безпеки" відбувся конкурс «Міс та містер-рятувальник-2016», в якому взяли участь 8 хлопців та 10 дівчат з різних регіноів нашої держави. Так, «Міс рятувальник – 2016» стала Світлана Сидорець із Ровенської області, а титул «Містер рятувальник-2016» отримав Артем Берун із Кіровоградської області.

 


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10