https://www.high-endrolex.com/10 На базі Національного університету цивільного захисту України відбулися урочистості з нагоди відкриття XIV Всеукраїнського збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.07.2016
НУЦЗУ

На базі Національного університету цивільного захисту України відбулися урочистості з нагоди відкриття XIV Всеукраїнського збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

З 30 червня до 6 липня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України у с. Фігурівка Харківської області триватиме XIV Всеукраїнський збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», організаторами якого є Міністерство молоді та спорту України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Національний університет цивільного захисту України, Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».
1 липня на плацу навчального закладу відбулося урочисте відкриття заходу. 14 команд із різних регіонів України стали учасницями збору-змагання. На урочистостях були присутніми заступник начальника Головного управління з державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту ГУ ДСНС України у Харківській області Сергій Калюжний, заступник директора департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Володимир Щітов, керівник сектора Державної служби України у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції в Харківській області Юрій Корсунов, представники департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, керівництво , науково-педагогічні працівники та курсанти Національного університету цивільного захисту України.
До юних рятувальників звернувся проректор з персоналу університету полковник служби цивільного захисту Вадим Попов: «…Наш навчальний заклад вдруге приймає у себе завзятих, ерудованих та наполегливих хлопців та дівчат, які вирішили пов’язати своє життя з не легкою, але благородною професією рятувальника. На тренувальній базі в урочищі Фігурівка протягом тижня, ви, юні рятувальники, демонструватимете свої навики та вміння реагувати на будь-які надзвичайні ситуації, підвищите рівень знань з питань безпеки життєдіяльності, покажете свою фізичну та психологічну підготовку, розширите свої знання з основ цивільного захисту, пожежної безпеки, з надання першої медичної допомоги. А основне – потоваришуєте, сприятимете утвердженню ідеалів моралі та співчуття, пропаганді здорового та безпечного способу життя, популяризації професії рятувальника». Він побажав успіхів та удачі учасникам змагань.
Після церемонії урочистого відкриття збору-змагань відбулися показові виступи курсантів навчального закладу та юних рятувальників Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки». Потім пройшли змагання з етапів: аварійно-рятувальні роботи у зоні техногенної аварії, аварійно-рятувальні роботи у зоні пожежі, аварійно-рятувальні роботи у зоні хімічного або радіаційного забруднення, рятувальні роботи з висотної будівлі. Вітали учасників заходу творчі колективи університету - вокальний колектив "Аніма" та танцювальний "Флейм".
«Школа безпеки» проводиться з метою виховання у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності, формування свідомого й відповідального ставлення до питань особистої та колективної безпеки, популяризації здорового способу життя, сприяння патріотичному вихованню молоді та її фізичному розвитку і пропаганди професії рятувальника.
«Збір-змагання формує у підростаючого покоління культуру безпеки, - зазначила голова Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» Алла Негрієнко, - прагнення до здорового та безпечного способу життя, негативного ставлення до вживання алкоголю, тютюнопаління та наркотиків. Такі заходи, зауважила Алла Олегівна, сприяють профілактиці дитячого травматизму, налагодженню та розвитку дружніх стосунків між відділеннями Всеукраїнського громадського дитячого руху та юними рятувальниками зарубіжних країн, налагодженню робочих контактів із колегами зарубіжних країн, а також вивченню та впровадженню передового досвіду з питань організації роботи з дітьми та молоддю, безпечної життєдіяльності та у сфері рятувальної справи».
Майже 150 юнаків та дівчат віком від 14 до 18 років протягом тижня підвищуватимуть рівень знань з питань безпеки життєдіяльності, практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях, а також фізичної та психологічної підготовки, поглиблюватимуть свої знання з основ цивільного захисту, пожежної безпеки, з надання першої медичної допомоги. Школярі набуватимуть практичних навичок та вмінь щодо поведінки в надзвичайних ситуаціях, проведення рятувальних робіт за допомогою спеціального, а також пристосованого для цих цілей спорядження, роботи з приладами радіаційної, хімічної розвідки та дозиметричного контролю тощо, тренуватимуться, виконуючи спеціальні завдання з пошуку, деблокування, надання першої медичної допомоги та транспортування постраждалих з використанням найпростіших механізмів та пристроїв аварійно-рятувального призначення.
Склад кожної команди-учасниці становить 9 осіб (7 дітей, у тому числі не менш ніж дві дівчини та 2 дорослих – тренер команди і її керівник).
У ході змагань, зазначив перший проректор університету полковник служби цивільного захисту Володимир Коврегін, команди демонструватимуть уміння діяти в надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру, здатність до проведення аварійно-рятувальних робіт в зоні пожежі, хімічного або радіаційного забруднення, на висотній будівлі; пошуково-рятувальних робіт у природному середовищі, на акваторії; надавати домедичну допомогу; відпрацьовуватимуть спеціальні вправи з радіаційно-хімічного захисту. На навчально-тренувальному полігоні у Чугуївському районі Харківської області створено всі умови для успішного проведення змагань, а також організації дозвілля.
Після завершення XIV Всеукраїнського збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» переможці будуть заохочені грамотами та отримають цінні подарунки.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10