https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальній базі НУЦЗУ триває XIV Всеукраїнський збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.07.2016
НУЦЗУ

На навчально-тренувальній базі НУЦЗУ триває XIV Всеукраїнський збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

З 30 червня до 6 липня на навчально-тренувальному полігоні в урочищі Фігурівка Харківської області триває XIV Всеукраїнський збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»
14 команд-учасниць з різних регіонів нашої держави змагаються за право бути найсильнішою.
Так, 2 липня відбувся вид змагань «Рятувальні роботи на акваторії», де юні рятувальники продемонстрували свої уміння користуватися плавзасобами, прийомами порятунку на воді (плавати, пірнати, веслувати, транспортувати рятувальний круг, подавати кінець Олександрова, рятувати постраждалого з поверхні води та з-під води).
3 липня пройшли змагання «Пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища». На етапах з цього виду змагань учасники продемонстрували уміння орієнтуватися на місцевості, проводити пошуково-рятувальні роботи, надавати домедичну допомогу та транспортувати постраждалого в умовах природного середовища із застосуванням альпіністського та спеціального рятувального спорядження.
Цього ж дня відбувся вид змагань «Медицина (надання домедичної допомоги). Він проводився у формі тестів, теоретичних та практичних завдань із надання домедичної невідкладної допомоги при надзвичайних ситуаціях (само- та взаємодопомоги) відповідно до навчальних посібників та програм предметів «Основи здоров’я», «Захист Вітчизни» й «Основи медичних знань».
Крім Цього, для учасників «Школи безпеки» організовано дозвілля. Так, під чітким керівництвом клубу університету та представника оргкомітету Всеукраїнського громадського дитячого руху пройшли конкурси представлення команд «Візитна карточка», де кожна команда якомога яскравіше представила себе, враховуючи тематику культури безпеки життєдіяльності, а також Фестиваль патріотичної пісні. Незабаром учасники «Школи безпеки» оберуть «Міс та містера-рятувальника».
Як зазначив головний суддя змагань, проректор з персоналу університету полковник служби цивільного захисту Вадим Попов, зацікавленість та участь школярів у Всеукраїнському громадському дитячому русі «Школа безпеки» - це прагнення до здорового і безпечного способу життя, негативного ставлення до вживання алкоголю, тютюнопаління та наркотиків, а також налагодження та розвиток дружніх стосунків між партнерами та юними рятувальниками.
Тож, побажаємо учасникам нових знань та умінь в опануванні благородної професії рятувальника.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10