https://www.high-endrolex.com/10 Опанування сучасними технологіями – пріоритетний напрям розвитку кафедр НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.01.2012
НУЦЗУ

Опанування сучасними технологіями – пріоритетний напрям розвитку кафедр НУЦЗУ

Основні завдання кафедри пожежної і техногенної безпеки об’єктів та технологій НУЦЗУ у 2012 році спрямовані, перш за все, на якісну підготовку фахівців пожежної безпеки відповідно до вимог сьогодення. Про це свідчать як теоретичні надбання підрозділу, так і заплановані практичні заняття, в тому числі – виїзні.
Як зазначає начальник кафедри пожежної і техногенної безпеки об’єктів та технологій НУЦЗУ підполковник служби ЦЗ Володимир Олійник, пріоритетним для кафедри є розробка навчально-методичного забезпечення дисциплін та підвищення рівня їх викладання із застосуванням сучасних технологій. Серед найбільш важливих є розробки підручника з грифом МОН «Теоретичні основи пожежної профілактки технологічних процесів та апаратів», електронного підручника з дисципліни, авторами якого є Кулаков О.В., Григоренко О.М., Хоменко В.С., розробка та впровадження тестових комп’ютерних програм для перевірки знань курсантів і студентів. Основну увагу колектив кафедри, зауважує Володимир Вікторович, зосереджуватиме на виконанні науково-дослідних робіт у галузі розробки методики визначення пожежобезпечного стану кабельної продукції напругою до 1 кВ, розробки нових склопластикових систем для армування будівельних конструкцій з підвищеною межою вогнестійкості та створення імітаційних моделей для розрахунку індивідуального ризику на об'єктах підвищеної небезпеки. До цієї роботи активно залучатимуться студенти та курсанти через олімпіади, семінари, конференції тощо. У планах -співробітництво та обмін досвідом з спорідненими кафедрами навчальних закладів МНС України. Найголовнішим завданням кафедри на сьогодні є удосконалення практичного навчання з відпрацюванням навчальних тем на сучасніх промислових об’єктах та удосконалення науково-дослідної та лабораторної бази кафедри.
Тож задачі поставлені, а результат, беззаперечно, буде очевидним.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10