https://www.high-endrolex.com/10 Найбільше горе для батьків – пережити смерть власної дитини | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Найбільше горе для батьків – пережити смерть власної дитини

26 квітня 2011 року –
25-та річниця аварії на ЧАЕС


    Представники Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) заступник начальника 3 курсу з виховної роботи старший лейтенант служби цивільного захисту Віталій Назаренко, члени курсантського та студентського самоврядування АПБ курсант 4 курсу старший сержант служби цивільного захисту Олена Борсук та студентка 3 курсу Анна Артюхова напередодні 25-роковин аварії на ЧАЕС відвідали батьків Героя Радянського Союзу, Кавалера Почесної відзнаки Президента України – зірки «За мужність», лейтенанта внутрішньої служби Володимира Правика, які нині живуть на околиці м. Ірпінь Київської області.
    Володимир Павлович Правик народився 13 червня 1962 року в місті Чорнобиль Київської області. Після завершення у 1982 році навчання в Черкаському пожежно-технічному училищі (нині – Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України) працював начальником караулу 2-ї воєнізованої пожежної частини Управління внутрішніх справ Київського облвиконкому з охорони Чорнобильської АЕС. В ніч на 26 квітня 1986 року разом зі своїм пожежним караулом Володимир Правик першим розпочав роботи з ліквідації аварії, що сталася внаслідок вибуху на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Під час гасіння пожежі він отримав високу дозу опромінення і був відправлений на лікування до 6-ї клінічної лікарні м. Москви, де помер 11 травня 1986 року. Похований у Москві на Митинському кладовищі.
    Павло Опанасович та Наталія Іванівна Правики, як завжди, були раді гостям. 25-ту річницю Чорнобильської трагедії вони зустрінуть у Москві, де будуть перебувати з триденним візитом, який щороку організовує для сімей похоронених на Митинському цвинтарі Героїв Чорнобиля Уряд Росії.
    Приймаючи подарунки від колективу Академії пожежної безпеки, Павло Опанасович та Наталія Іванівна розчулено передавали вітання навчальному закладу, з яким їх навічно пов’язала трагічна доля сина.
    Розповідаючи гостям про квітневі події 1986 року, батьки Героя показали сімейні фотоальбоми, особисті речі Володимира, його нагороди за участь у змаганнях з пожежно-прикладного спорту та сімейні архівні документи. Частину із цих дорогих серцю речей Павло Опанасович та Наталія Іванівна вирішили передати до народного музею Академії пожежної безпеки.



 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10