https://www.high-endrolex.com/10 Весняні канікули – із харківськими рятувальниками. 26 березня школярі майже із всіх областей країни візьмуть участь у спеціальних тактичних навчаннях курсантів та студентів Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.03.2011
НУЦЗУ

Весняні канікули – із харківськими рятувальниками. 26 березня школярі майже із всіх областей країни візьмуть участь у спеціальних тактичних навчаннях курсантів та студентів Національного університету цивільного захисту України

26 березня гості НУЦЗУ побачать на власні очі, як діють рятувальники під час ліквідації різноманітних надзвичайних ситуацій, дізнаються більше про сам навчальний заклад та його спеціалізацію, ознайомляться із навчально-науковою базою університету, який має саме безпосереднє відношення до забезпечення безпеки наших громадян. Широкомасштабний захід проводиться в Національному університеті цивільного захисту України з нагоди  Дня відкритих дверей.
 За планом заходів відбудеться: демонстрація елементів висотної підготовки - евакуація постраждалих з 4-го поверху гуртожитку за допомогою рятувальних пристроїв; підйом рятувальників на дах гуртожитку за допомогою верхолазного спорядження; проведення рятувальних робіт у складі неспеціалізованого рятувального підрозділу на воді; відвідування групами лабораторії спеціальної хімії та хімічної технології; науково-дослідної лабораторії управління у кризових ситуаціях; болдрингового сучасного класу, де вчаться альпіністи;  піротехнічного класу; зимового саду; курсантської казарми.  З гостями зустрінеться ректор НУЦЗУ, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Петрович Садковий. Генерал Садковий вважає роботу із виховання зміни однією з найважливіших, а дні відкритих дверей допомагають дітям зрозуміти специфіку вищого навчального закладу, те, чим він різниться від інших учбових закладів. Гості будуть мати змогу  поспілкуватись із професорсько-викладацьким складом університету,   ветеранами МНС та пожежної охорони, проректорами вишу, отримають повну інформацію про умови вступної кампанії 2011 року.
 Крім цього, пройде демонстрація пожежно-рятувальної техніки, а гості матимуть нагоду взяти участь у спеціальних показових  заняттях  курсантів та студентів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різного характеру:  «Проведення аварійно-рятувальних робіт на міському електротранспорті під час ДТП»; «Проведення рятувальних робіт при аварії на повітряному транспорті» (літак, гелікоптер); «Проведення рятувальних робіт в завалах зруйнованих будівель»; «Демонстрація роботи курсантів на смузі психологічної підготовки рятівників». Заплановані  змагання з перетягування канату між курсантами та школярами. На університетському плацу польова кухня  пригощатиме гостей смачненькою їжею.
До Дня відкритих дверей в університеті почали готуватись заздалегідь і всім особовим складом - від вихованців – до ректора. Вже на початку цього навчального року в НУЦЗУ  запрацювала виїзна «Школа безпеки», «Абетка рятувальників для пересічних громадян», акції «Бережи себе, малюк», «Мене навчили і навчу тебе», «Чемпіони світу – дітям». Дієвою стала профорієнтаційна робота «Абітурієнт – 2011». Треба відмітити, що активно працювали не тільки в Харкові. Курсанти та студенти, відправляючись у свої рідні міста, області, райцентри на канікули та відпустки, приходили у  школи і працювали на місцях. Активна робота університету стала помітною зовні. Кожна акція супроводжувалась представниками засобів масової інформації не тільки регіональних агенцій та видань, але й всеукраїнських. Професія рятувальника серед молоді зростає, бо є в світі гідна справа – людей рятувати.

Наша довідка.

 В Національному університеті цивільного захисту Україниздійснюється підготовка фахівців для підрозділів МНС, інших міністерств, відомств та служб, приватних організацій, які займатимуться питаннями безпеки у всіх її сферах. Це пожежна,  техногенна, психологічна безпека, хімічні технології, екологія та охорона навколишнього середовища, охорона праці тощо. Науковці нашого навчального закладу беруть активну участь у розробці та удосконаленні пожежно-рятувального обладнання та техніки, надають консультації під час ліквідації масштабних надзвичайних ситуацій, беруть активну участь у розробці та впровадженні загальнонаціональних та європейських механізмів попередження та захисту від різного роду небезпек. Фахівці навчального закладу також роблять значний вклад у створення законодавчої бази у сфері цивільного захисту. Курсанти та працівники безпосередньо ліквідовують наслідки різноманітних надзвичайних ситуацій і постійно готові у складі зведеного рятувального загону виконувати будь-які рятувальні операції на території України та інших держав. Курсанти та студенти проходять стажування за кордоном.

 

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

Фото – архів прес-служби «День відкритих дверей -2010»

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10