https://www.high-endrolex.com/10 КОРОТКЕ ЗАМИКАННЯ – ВЕЛИКІ ЗБИТКИ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.01.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

КОРОТКЕ ЗАМИКАННЯ – ВЕЛИКІ ЗБИТКИ

    9 січня черговий пожежний караул навчальної пожежно-рятувальної частини Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України у складі двох відділень під керівництвом викладача-методиста старшого лейтенанта служби цивільного захисту Ігоря Федченка спільно з рятувальниками ПДПЧ–9 та АРЗ СП Уравління МНС України в Черкаській області взяв участь у гасінні пожежі, що сталася в одному з домоволодінь по вулиці Кібенка (м. Черкаси).
    Виклик від ОДС ОКЦ УМНС України в Черкаській області надійшов на пункт зв’язку НПРЧ АПБ о 18 годині. Зважаючи на те, що вулиця Кібенка знаходиться недалеко від навчального закладу, рятувальники академії прибули на місце виклику за лічені хвилини й відразу включилися в роботу.
    Палала будівля літньої кухні. За командою оперативного штабу УМНС України в Черкаській області рятувальники другого відділення чергового пожежного караулу НПРЧ АПБ у складі командира відділення курсанта 3 курсу Сергія Гороха, другокурсників Ярослава Магльованого, Руслана Шапошника, Олександра Іваненка, Тараса Сівохіна, Сергія Добренка, Олексія Трембовецького, Анатолія Безноса, Романа Волошка та водія В’ячеслава Кушніра встановили пожежний автомобіль АЦ (130) 63 Б на вододжерело і проклали магістральну лінію з одинадцяти напірних рукавів загальною довжиною 220 метрів. Це забезпечило безперебійну подачу вогнегасних речовин для гасіння пожежі. А в цей час вогнеборці ПДПЧ–9 та першого відділення чергового пожежного караулу НПРЧ у складі командира відділення курсанта 3 курсу Антона Кузьменка, курсантів другого курсу Сергія Крутька, Владислава Бухтія, Сергія Яценка, Євгена Білокрилого та водія АЦ (131) 137 А Михайла Кириченка провели розвідку і розпочали безпосередню локалізацію вогню за допомогою трьох пожежних стволів.
    Завдяки швидким та злагодженими діям рятувальників вогонь не встиг перекинутися на інші споруди. Найбільш імовірною причиною загорання є коротке замикання в електромережі.
    Після ліквідації пожежі курсанти ще деякий час займалися розбором конструкцій постраждалої будівлі та рятуванням матеріальних цінностей господарів.

\

 

На фото: пожежу ліквідовано!
Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
Фото з місця події учасників гасіння пожежі
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10