https://www.high-endrolex.com/10 У ГОСТІ ДО ПРИКОРДОННИКІВ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.12.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

У ГОСТІ ДО ПРИКОРДОННИКІВ

    23 грудня цікаву екскурсію організував для тридцяти курсантів 11 навчального взводу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) їх закріплений викладач, доцент кафедри пожежно-профілактичної роботи майор служби цивільного захисту Валентин Мельник – до Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України, розташованого у селі Оршанець Черкаського району.
    Зважаючи на те, що Навчальний центр є військовим об’єктом, екскурсія відбулася за домовленістю проректора АПБ по роботі з персоналом полковника служби цивільного захисту Валентина Бузька та помічника начальника Навчального центру по роботі з особовим складом підполковника Сергія Перепелиці з безпосереднього дозволу начальника Навчального центру Ігоря Момота.
    Майбутнім рятувальникам було цікаво ознайомитися з тим, як і чому саме навчаються протягом півроку курсанти іншого силового відомства України – молоді захисники Вітчизни, які, до речі, вже наступного дня, завершивши навчання, мали отримати свої дипломи та роз’їхатися до подальших місць служби охороняти кордони України.
    Про умови проживання та навчання своїх курсантів розповів першокурсникам Академії пожежної безпеки заступник помічника начальника Навчального центру по роботі з особовим складом підполковник В’ячеслав Гордійченко. Розпочалася екскурсія з курсантського гуртожитку та музею Навчального центру, де зберігаються археологічні експонати, колись знайдені на його території.
    У спортивному залі, куди згодом завітали екскурсанти, якраз проходили спортивні заняття з предмета «Особиста безпека. Застосування сили». Інструктор продемонстрував кілька силових прийомів та запросив гостей їх «відпрацювати».
Цікавими були й відвідини Інтерактивного тиру, побудованого з використанням спеціальних найсучасніших технологій, де всі охочі мали змогу випробувати себе у стрільбі по рухомих мішенях.
    Останнім пунктом екскурсії стала автотранспортна група Навчального центру, де знаходяться зразки техніки (навіть вертоліт), що використовується у підрозділах Державної прикордонної служби України. До уваги гостей була представлена у дії спеціальна техніка для огляду транспортних засобів і людей.



 

 

Валентин Мельник
Світлана Єренкова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10