https://www.high-endrolex.com/10 Відтепер курсанти та студенти Національного університету цивільного захисту МНС практично відпрацьовуватимуть знання з охорони праці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.12.2010
НУЦЗУ

Відтепер курсанти та студенти Національного університету цивільного захисту МНС практично відпрацьовуватимуть знання з охорони праці

28-го грудня навчальна лабораторія на кафедрі охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту МНС розпочала свою діяльність. Сьогодні було проведено перше заняття в сучасно обладнаному приміщенні. Відкрив його проректор з наукової роботи полковник служби ЦЗ Володимир Андронов. «Задумкою створення саме такої лабораторії, - говорить Володимир Анатолійович, - «хворіли» фахівці кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки уже давно. Вона унікальна своєю мультифункціональністю. Тут курсанти та студенти навчального закладу матимуть практичні, лабораторні, семінарські заняття з охорони праці та виробничої санітарії».
Нове приміщення, створені комфортні умови навчання посприяють найбільш ефективній організації праці. Курсанти та студенти на заняттях використовуватимуть сучасні прилади для вимірювання і контролю освітленості робочих місць, промислових і побутових приміщень,  визначення відносної вологості повітря в діапазоні в наземних умовах, вимірювання швидкості потоку повітря і температури, температури металевих поверхонь, агресивних рідин і газів тощо.
Є тут і портативний цифровий прилад для визначення параметрів шуму при контролі умов праці на робочих місцях, вологомір для вимірювання масової долі вологості в кормових матеріалах: зеленій масі, яка йде на силос, сінажі, а також фуражному зерні. А от на компактному манекен-тренажері, призначеному для демонстрації непрямого масажу серця і штучної вентиляції легенів способами «з рота в рот» і «з рота в ніс», вихованці університету відпрацьовуватимуть навички надання невідкладної допомоги.
Безумовно, позитивні переміни відповідно оцінять курсанти та студенти університету.


 

Вікторія Коленко, Національний університет цивільного захисту МНС, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10