https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці Львівського університету МНС пропонують удосконалити систему цивільного захисту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

02.12.2010
ЛДУ БЖД

Фахівці Львівського університету МНС пропонують удосконалити систему цивільного захисту

Створити систему прийому інформації про надзвичайну ситуацію від людей з обмеженими фізичними можливостями на базі оперативно-диспетчерських служб обласних управлінь МНС та вертолітних баз на території України, з радіусом вильоту 30-40 хвилин, для надання допомоги потерпілим під час надзвичайних ситуацій та термінового транспортування їх в медичні установи, для проведення розвідки лісових пожеж, весняного льодоходу тощо, пропонують фахівці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС. Ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС Михайло Козяр розповів, що вищезгадані пропозиції були сформовані після візиту делегації навчального закладу у Францію.
В ході візиту директор Інституту пожежної та техногенної безпеки В’ячеслав Кошеленко та старший викладач кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Дмитро Чалий розглянули низку питань щодо організації управління під час ліквідації надзвичайних ситуацій, взаємодії між рятувальними службами країн, евакуація людей наземним та повітряним транспортом, а також роль пожежників-волонтерів. Українські фахівці відвідали французький Центр управління з надзвичайних ситуацій «Cogic», ознайомились із його структурою, організацією роботи та основними завданнями. Керівництво Центру продемонструвало комп’ютерне та програмне забезпечення, алгоритм дій працівників Центру під час обробки інформації з реальної надзвичайної ситуації. В ході візиту делегація побувала на рятувальній вертолітній базі в Парижі, оглянула приміщення, в яких гелікоптери дислокуються та обслуговуються, обладнання, за допомогою якого здійснюється рятування потерпілих в надзвичайних ситуаціях та надається перша медична допомога, засоби зв’язку, з особливостями роботи пілотів та рятувальників, з структурою та алгоритмом залучення повітряних сил для рятування людей під час надзвичайних ситуацій і пожеж.
Речник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС Антон Крук розповів, що на початку року між Посолом Франції в Україні Жаком Фором та ректором Університету Михайлом Козяром було досягнуто ряду домовленостей про співпрацю у сфері безпеки життєдіяльності. Тоді високоповажний гість був приємно вражений рівнем навчально-наукової бази, системою підготовки фахівців, давши найвищу оцінку адміністрації університету. Франція - одна з перших країн, яка визнала наш Університет на європейському рівні та підтримала його вступ до Європейської асоціації вищих навчальних закладів, які пацюють в галузі безпеки людини. Львівський державний університет безпеки життєдіяльності вже тривалий час співпрацює зі спорідненими навчальними та науковими установами й пожежно-рятувальними підрозділами Франції.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10