https://www.high-endrolex.com/10 Екстремальні психологи Національного вишу МНС налагоджують відеоконференцзв’язки із московськими колегами | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.10.2010
НУЦЗУ

Екстремальні психологи Національного вишу МНС налагоджують відеоконференцзв’язки із московськими колегами

У рамках проведення Міжнародної наукової конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку екстремальної та кризової психології», що відбудеться 18-го та 19-го листопада на базі Національного університету цивільного захисту України, 15-го жовтня було організовано відеоконференцзв’язок між Московським Міським психолого-педагогічним університетом та провідним вищим навчальним закладом МНС.
Унікальні можливості сучасних інформаційних технологій, продемонстровані Центром інформаційних технологій навчального закладу, дозволили спільно із фахівцями Департаменту освіти м. Москви, факультету екстремальної психології Московського Міського психолого-педагогічного університету та Державного наукового центру соціальної та судової психіатрії ім. В.П.Сербського встановити наукові контакти та провести обмін практичним досвідом з надання екстреної психологічної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного, природного та соціального характеру.
Спеціальну секцію «Екстремальна психологія», що проводилась у межах Всеросійської конференції «Психологія та право в сучасній Росії» очолили з боку України доктор психологічних наук Олександр Тімченко та кандидат психологічних наук, доцент Віталій Христенко, від російської сторони – доктор психологічних наук Інна Бовіна та кандидат психологічних наук, професор Олена Лисакова.
У ході дискусії було обговорено форми і методи надання екстреної психологічної допомоги, розглянуто як позитивний, так і негативний досвід психологів обох держав щодо проведення такої роботи в осередку тієї чи іншої надзвичайної ситуації. Також було обґрунтовано необхідність підвищення ефективності навчання психологів за спеціальністю «Екстремальна та кризова психологія».
Московські колеги визначили багатий науковий досвід, вміщений у посібниках та підручниках з відповідної теми, авторами яких є представники науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного вишу МНС. Особливу зацікавленість викликала валіза психолога, розроблена також фахівцями лабораторії. Аналогу такий винахід у Росії не має.
Приємним сюрпризом для присутніх на заході стало запрошення з боку організаторів конференції шістьох офіцерів МНС України, які наразі навчаються в Академії цивільного захисту МНС Росії. Досвід роботи науковців лабораторії екстремальної та кризової психології Національного вишу МНС був високо оцінений усіма учасниками секційного засідання.

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото – Ігоря Котова


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10