https://www.high-endrolex.com/10 Сучасні інновації – у практику | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.10.2010
НУЦЗУ

Сучасні інновації – у практику

Днями на кафедрі автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій Національного університету цивільного захисту МНС відбувся науково-технічний семінар, де взяли участь представники київського підприємства «Квирин». На сьогодні дане підприємство є постачальником на Україну аспіраційних систем пожежної сигналізації та ідеологом побудови на базі цих систем сучасних установок автоматичного протипожежного захисту.
Слухачі магістратури, курсанти, що навчаються за програмою з поглибленої підготовки, та фахівці з проектування систем пожежної сигналізації, а також співробітники лабораторії з моніторингу надзвичайних ситуацій та викладачі кафедри мали змогу ознайомитись із принципами побудови, особливостями застосування та технічними зразками елементів цих систем.
Особливо вразив присутніх експеримент із мобільним телефоном, що був поміщений у скляну посудину із вогнегасною рідиною «Novec 1230”. Навдивовижу телефон продовжував функціонувати та приймати сигнали. Таким чином було продемонстровано високі діелектричні властивості даної рідини, що легко переходить у газовий стан і може використовуватись для гасіння електричного обладнання. Як підсумував начальник кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій полковник служби цивільного захисту Олександр Дерев’янко, у ході семінару було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю і передачу зразків обладнання для використання у навчальному процесі.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10