https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 21.05.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

03.06.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

КАТЕРИНА, КАТЮША, КАТРУСЯ…


    Голова курсантського, студентського та слухацького самоврядування Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України курсант 4-го курсу Катерина Корж за активну участь у громадському житті, вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування та з нагоди 5-річчя Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України нагороджена Почесною грамотою, яку підписав Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.
    Катя Корж народилася у в смт Баришівка Київської області. Мабуть, подружжя Ірини Вікторівни та Сергія Михайловича Коржів сам Господь поєднав великим коханням. Адже їхні дві донечки виросли не тільки красунями, а й дуже талановитими і творчими особистостями. Мама – кондитер, тато – робітник на заводі. А от старша донька Таня знає п’ять іноземних мов, працює стюардесою в міжнародному аеропорту Бориспіль. А менша Катруся незабаром отримує погони лейтенанта служби цивільного захисту.
    Красива, розумна, талановита і напрочуд старанна та скромна дівчина Катерина Корж іноді дивує оточуючих тим, як вона прагне «нікого не образити» своєю активністю чи популярністю. Адже вона із тієї рідкісної породи «сонячних» людей, які притягують погляди, викликають щире захоплення, доброзичливість і дружбу усіх, кого зустрічають на своєму життєвому шляху.
    В Академію пожежної безпеки Катерину Корж привела випадковість. Як усі дівчатка, дитиною вона мріяла бути артисткою. А тому займалася хореографією, ходила в театральний гурток, займалася спочатку бальними, а потім народними танцями, брала активну участь у всіх шкільних заходах, була ведучою і організатором концертів, писала сценарії для виступів дружини юних пожежників рідної Баришівської школи (нині Баришівська гімназія №1), а згодом стала капітаном ДЮП.
    Подіями, які змінили життєві плани дівчинки, стала срібна перемога членів її дружини на обласних змаганнях ДЮП (участь в яких брали 30 команд) та запрошення до участі в ІІІ Міжнародному фестивалі юних пожежників-рятувальників, який проходив у Білорусі.
    У школі, де навчалася Катерина, навіть мікрофонів не було, тому перемога на міжнародному фестивалі здавалася дітям недосяжною. У змаганнях брали участь ще 8 команд – із Росії та Білорусі, а також із Великобританії, Німеччини та інших країн Європи. На попередніх змаганнях команда України посіла 9-те місце з дев’яти. Катя назавжди запам’ятала, як вони хвилювалися і як старанно готувалися. І… перемогли! Рідна Баришівська школа зустрічала їх квітами, повітряними кульками та тортами. Від керівництва МНС України вони тоді отримали подарунки, а від керівництва ГУ МНС України у Київській області – ще й запрошення вступати на навчання до Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля поза конкурсом.
Ось тоді Катя й подумала: «Якщо доля дає можливість, не варто її ігнорувати». Щоправда, на вступних іспитах вона розраховувала лише на себе, як і під час всього подальшого навчання.
    Тепер випускниця Катерина Корж каже, що роки навчання в академії змінили її світогляд, зробили дисциплінованішою, стриманішою, мудрішою, уважнішою до людей. Вона вже не уявляє себе без служби, яка завжди вважалася суто чоловічою. Під час навчання дівчина спробувала свої сили і в навчанні, і в наукових дослідженнях, і в художній самодіяльності. Нарешті відкрила світові свій чудовий голос – почала співати. Має заслужений титул «Міс академії 2006 року».
    З першого курсу займалася громадською діяльність. Спочатку її вибрали членом курсантського, студентського та слухацького самоврядування курсу, потім – факультету, а згодом, головою цієї громадської організації, яка, до речі, має вагомий голос в навчальному закладі. Нині Катерина Корж також очолює Черкаську обласну студентську раду та є членом Колегії Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України. І все це вона поєднує з відмінним навчанням та продовжує під час канікул і стажування відвідувати репетиції Баришівського народного танцювального ансамблю «Пролісок», де вона займається з 5-го класу. Як солістка «Проліска» Катя брала участь у багатьох літніх фестивалях народного танцю, які проходили в Росії, Білорусі, Молдові, Греції, Туреччині, Німеччині та Македонії.
    «Моє життя – це поєднання декількох різних сфер життя, у кожній з яких мені комфортно і цікаво, – говорить Катя, – і в кожній я маю багато друзів».
    Цього року Катерина Корж – випускниця. Бажає продовжити навчання в академії заочно і має великі плани, пов’язані зі службою в підрозділах МНС України.
    Незвичайна дівчина, варта захоплення, поваги й найбільшого людського щастя!
 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Світлана Єренкова

На фото: Катерина Корж
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10