https://www.high-endrolex.com/10 В ефірі харківських телеканалів – випускники Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.06.2011
НУЦЗУ

В ефірі харківських телеканалів – випускники Національного університету цивільного захисту України

Репортаж тележурналіста «Харківських вістей» ТК «Фора» Анни Чередниченко та Сергія Дудка.
 
 
Вони востаннє заходять до казарми в якості курсантів. У понеділок знову повернуться сюди. Але вже в якості офіцерів. Поки другокурсники спілкуються з ними на рівних. Незабаром будуть виконувати їхні накази. Керівники університету цього року на службу в навчальному закладі залишає дванадцять випускників. Раніше ця цифра не підіймалася вище трьох. 
Курсант Яніс за кілька днів стане командиром взводу. Як сам жив в казармі забути за чей час не встигне. Тож власний досвід використає на практиці.
Як знайти спільну мову з ненабагато молодшим поколінням випускники думають вже зараз.
Дорогу прекрасній половині. Вперше за багато років на службу в університеті залишили дівчину. Інна Щербина вивчала психологію. Пізнавати науку буде вже в якості співробітника.
В суботу більше шестисот вихованців університету отримають дипломи про освіту. А вже в понеділок дванадцять новоспечених лейтенантів почнуть виконувати свої професійні обов'язки в стінах навчального закладу.
 
Вперше за багаторічну історію Національного Університету цивільного захисту 12 випускників розпочнуть викладацьку діяльність у рідній альма-матер
Репортаж тележурналіста «Харківських новин» ТК А/ТВК Олени Захаренкової та Віктора Ноздрачова.
 
Колишні курсанти працюватимуть у підрозділах рідного навчального закладу на офіцерських посадах.
Олексій Каракулін насолоджується останнім днем в університеті у якості курсанта. Спілкується з друзями, згадує життя у казармі, наставляє молодших . Через декілька днів він опановуватиме нову посаду - командир взводу. Вважає, що до викладацької діяльності готовий, йому здається - через маленьку різницю  у віці, йому буде легше знайти спільну мову із вихованцями.
Олексій Каракулін, командир взводу:
«Сперва, конечно, нужно будет привыкнуть, и сам был таким, а теперь нужно воспитывать других, учить. Буду стараться, я думаю, у меня всё получится.»
Володимир Комяк з першого курсу займається науковою діяльністю. Пішов по стопах батьків - вони у нього теж науковці. Спочатку планує закінчити адъюнктуру та працювати викладачем в університеті цивільного захисту. Вважає, що викладач з нього вийде добрий.
Володимир Комяк, науковий співробітник лабораторії моніторингу надзвичайних ситуацій:
«Больше добрым, потому что сам в принципе добрый человек. Считаю, что лучше 10 раз попытаться объяснить человеку, чем требовать.»
Залишиться працювати в університеті також одна дівчина.  Інна Щербина займатиметься психологічною підготовкою курсантів, проводитиме з ними і приватні співрозмови, і тести. Інна розповідає, курсанти потроху звикають, що з ними працюватиме людина, яка навчалася з ними в одному навчальному закладі.
Інна Щербина, психолог сектора психологічного забезпечення:
«Курсанты? Ну, была практика, нормально встретили, мы же знаем друг друга, пусть не так близко, но они же видели, что есть девушки в университете.»
Поповнити викладацький склад університету вирішило не тільки керівництво університету цивільного захисту - було особисте бажання вихованців залишитися після навчання служити саме тут.
Вадим Попов, проректор по роботі з викладацьким персоналом УЦЗУ:
«В этом году мы пошли на эксперимент и оставить как можно больше своих курсантов и из них продолжать воспитывать людей, которые будут заниматься воспитанием курсантов и студентов и будущих докторов.»
Вже наступного тижня колишні курсанти одягнуть кітелі з лейтенантськими погонами

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10