https://www.high-endrolex.com/10 У Національному університеті цивільного захисту України пройшла Х Міжвузівська науково-практична конференція “Можливості використання методів механіки для розв’язання питань безпеки в умовах надзвичайних ситуацій»”. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.12.2011
НУЦЗУ

У Національному університеті цивільного захисту України пройшла Х Міжвузівська науково-практична конференція “Можливості використання методів механіки для розв’язання питань безпеки в умовах надзвичайних ситуацій»”.

9 грудня на базі Національного університету цивільного захисту України відбулася Х Міжвузівська науково-практична конференція “Можливості використання методів механіки для розв’язання питань безпеки в умовах надзвичайних ситуацій»”.

Захід зібрав понад 60 науковців майже із тридцяти п’яти українських вищих навчальних закладів, дванадцяти науково-дослідних інститутів та виробничих підприємств. Серед учасників, окрім фахівців НУЦЗУ – Національний аерокосмічний університет «ХАІ», Національний політехнічний університет «ХПІ», Харківський державний технічний університет будівництва і архітектури, Міжнародний Слав’янський університет, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Академія пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Запорізька державна інженерна Академія та багато інших.
Науковий форум порушив проблеми щодо можливостей використання методів механіки для розв’язання питань безпеки в умовах надзвичайних ситуацій, висвітлив наукові здобутки в галузі досліджень теплових та гідравлічних процесів проблем міцності та жорсткості конструкцій в різних умовах. 60 наукових доповідей містили такі питання, як аналіз ефективності захисних заходів від впливу надлишкового тиску ударної хвилі; розробка способу зниження впливу геомеханічних і термодинамічних процесів при паралельній дії на вугілля хімічних і біогеохімічних чинників; дослідження кривих постійної ширини за допомогою диференціального рівняння; розробка ультразвукового пристрою для дистанційного витягання детонатора із мін; формування обліку авіаносія всепогодного багатофункціонального автоматизованого авіаційного безпілотного комплексу в інтересах МНС; екологічне нормування, як засіб мінімізації негативного впливу надзвичайних ситуацій на довкілля; аналіз впливу швидкості вітру на енергію вітросилових установок; шляхи вдосконалення державного регулювання безпеки та охорони праці; відповідальність за порушення в галузі екологічної безпеки та багатьох інших. Під час роботи конференції працювали три секції за такими напрямами, як «Запобігання надзвичайних ситуацій», «Техногенно-екологічна безпека», «Охорона праці».

Прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10