https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ шанують і люблять українську мову | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.12.2011
НУЦЗУ

В НУЦЗУ шанують і люблять українську мову

9 листопада в День української писемності та мови стартував ХІІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Курсанти Національного університету цивільного захисту України щорічно беруть участь у цьому заході. Так, з метою піднесення престижу української мови серед молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу 21-25 листопада кафедрою мовної підготовки навчального закладу було проведено І етап конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. У заході взяли участь понад 150 курсантів і студентів НУЦЗУ. Конкурс визначив найсильніших знавців української мови. Курсант 5-го курсу факультету пожежної безпеки Юлія Аверіна посіла І місце, курсант 2-го курсу факультету пожежної безпеки Олексій Задорожній - ІІ місце, курсант 2-го курсу факультету пожежної безпеки Костянтин Гальченко – ІІІ місце.
Цьогоріч кафедра мовної підготовки так само активно готувала курсантів до участі в конкурсі: проводились додаткові особистісно орієнтовані заняття з граматики, стилістики та фразеології, акцентувалась увага на творчій складовій конкурсу — написанні твору-роздуму, відпрацьовувались навички складання ділових паперів тощо. Як зазначила завідувач кафедри мовної підготовки Ірина Богданова, переможці внутрішнього етапу візьмуть участь у ІІ міському етапі ХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, який відбудеться 24 грудня у Харківському національному університеті ім. В.Н.Каразіна.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10