https://www.high-endrolex.com/10 Чергові караули навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ із початку навчального року здійснили п’ятнадцять бойових виїздів на пожежі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.12.2011
НУЦЗУ

Чергові караули навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ із початку навчального року здійснили п’ятнадцять бойових виїздів на пожежі

Із п’ятнадцяти викликів найважчим був виїзд 27 вересня, коли перший караул НПРЧ брав участь у ліквідації пожежі за номером три на Харківському заводі підйомно-транспортного обладнання. Шість годин рятувальники боролися із вогнем. Палав дах механічного цеху на площі півтори тисячі квадратних метрів. Виклик за сигналом «Тривога» пролунав о другій годині ночі. Локалізувати пожежу вдалось тільки на восьму ранку наступного дня.  «За станом на 7 грудня перший караул НПРЧ з початку навчального року  зробив два виїзди на пожежі. Четвертий караул НПРЧ був «наврожайнішим» за кількістю виїздів на пожежі. Всі виклики були за першим номером. По три виїзди мали другий і третій караули навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ, - говорить начальник навчальної пожежно-рятувальної частини Іван Горпинич.
За даними ГУ МНС України в Харківській області, на Харківщині у наслідок  пожеж гинуть люди. З настанням осінньо-зимового періоду на Харківщині почастішали трагічні випадки, пов’язані з пожежами. Так з початку року на пожежах виявлено вже 146 осіб, що на 26 осіб більше, ніж торік. За даними на сьоме грудня у наслідок  порушення правил пожежної безпеки загинуло двоє людей. Пожежа з трагічним наслідком трапилась 6-го грудня о 03:28 в приватному секторі по вулиці Залютинській. Всередині будинку горів диван та домашні речі на площі  60 метрів квадратних. До місця пожежі було направлено три підрозділи МНС. Поруч працював черговий  курсантський караул НУЦЗУ із працівниками НПРЧ. . 4-й караул НПРЧ під керівництвом викладача - методиста старшого лейтенанта служби цивільного захисту Гарбуза С.В. виїхав гасити пожежу у будинку по вулиці Залютинській  за першим номером виклику. Молоді рятувальники займались проливом та демонтажем  конструкцій.  В ході гасіння пожежі було знайдене обгоріле тіло 25-річного чоловіка. Необережне поводження з вогнем при палінні завершилось трагічно.  
Слід відмітити, що поруч із курсантами завжди досвідчені фахівці, викладачі, командири. І вдень, і вночі молоді рятувальники, що заступили на бойове чергування, готові прийти на допомогу. Готові віддано і завзято виконувати свої обов’язки і рятувати людей.    Лише пролунає сигнал «Тривога», а черговий караул НПРЧ вже виїзджає на виклик. Там від їхніх дій залежить життя людей. Вчаться і намагаються  вміло ліквідовувати і локалізовувати пожежі, допомагають розбирати завали від зруйнованих конструкцій, надають першу медичну допомогу.
Доречно буде пригадати й те, що кожен рік у вересні другокурсники університету під час урочистого розводу заступають  на бойове чергування до навчальної пожежно-рятувальної частини. Перш, ніж приступити до чергування, вихованці НУЦЗУ перед стелою «Доблесть Пожежного» дають клятву захищати та берегти життя і здоров’я людини у будь-якій надзвичайній ситуації. Перед своїми товаришами та керівництвом навчального закладу  рятувальники клянуться бути оперативними, відважними та мужніми.
 
        
 
   
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10