https://www.high-endrolex.com/10 Першокурсник Олександр Руснак: «Присяга - це на все життя. Я починаю жити із великою відповідальністю» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.09.2011
НУЦЗУ

Першокурсник Олександр Руснак: «Присяга - це на все життя. Я починаю жити із великою відповідальністю»

 
«Майже місяць, з урахуванням КМБ, я вже навчаюсь в університеті, - говорить першокурсник Руслан Афанасьєв. – Зараз очікую на зворушливу для мене подію – присягу. Вважаю, що саме із моменту привселюдної клятви схибити я вже не матиму права. Відтоді  кожне лекційне чи практичне заняття  буде не просто частиною навчального процесу, а почесною службою», - підкреслює майбутній рятувальник.
 
Товариш і однокурсник Руслана Олександр Руснак погоджується із другом, але має особисту думку і додає: «Много разительных перемен в сравнении с тем, что было дома. Во-первых, это распорядок дня: встал, покушал, на уроки. Не так как дома было, что хочешь, то и делаешь. Здесь нужно исполнять то, что от нас требуется. Это хорошо, потому что курсанты, то есть мы, заняты работой, у нас нет времени на плохие привычки. Говорить слова присяги и кривить душой невозможно. Я начинаю жить с большой ответственностью», - запевнив курсант Руснак, першокурсник факультету пожежної безпеки.
 
Хлопці запевняють, вже сьогодні відчувається - вони не просто входять до лав курсантської родини,  а роблять чи не найважливіший свідомий крок у своєму житті. Їх варта - щоденна, реакція миттєва, служба пильна і небезпечна.  Робота рятувальника  не з легких, однак ці юнаки про свою майбутню професію говорять із захопленням.
Клятва на вірність своїй державі - це чи не найвідповідальніший крок, який роблять курсанти у своєму житті. Адже присяга - це назавжди. Ректор університету, генерал-лейтенант Володимир Садковий вважає, що курсантові важливо не тільки вивчити текст присяги, оголосити його перед строєм своїх товаришів, скріпити сказане своїм підписом, важливо проникнутись його духом, суттю, вимогами, змістом для того, щоб все своє потім службове життя слідувати вимогам присяги. «День складання присяги значущий не тільки для першокурсників чи їхніх батьків, а й подія в масштабах держави –   людина розпочинає особисту варту заради убезпечення  життя, запобігання  надзвичайним подіям, вчасно прийти на допомогу. В МНС йдуть нові сили, йде нова генерація молоді», - підкреслив ректор Володимир Петрович Садковий. Генерал знає, що для цих першокурсників все найскладніше попереду, однак сподівається на їх самовідданість справі. «Сильні хловці прийшли навчатись до нашого університету. Результати тестування у школі показали високі бали, гарно здавали іспити. Основний наш екзамен – фізична підготовка. Сьогодні «сірість» та бездарність нікому не потрібна, необхідні знання. Я побажаю першокурсникам оволодіти знаннями для того, аби потім застосувати їх на практиці», - підкреслив Володимир Садковий.
Їх варта - щоденна, реакція миттєва, служба пильна і небезпечна.  Робота рятувальника  не з легких, однак ці юнаки про свою майбутню професію говорять із захопленням.
У суботній день привітати курсантів прийдуть чимало людей. Гостями свята будуть представники центрального апарату МНС України,  Харківської облдержадміністрації, Харківської міської Ради, Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації, Харківської єпархії, ветерани пожежної охорони та МНС, батьки, друзі.
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10