https://www.high-endrolex.com/10 МІСТО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДОРІГ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.10.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

МІСТО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДОРІГ

    Академію пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) відвідала знімальна група Черкаської обласної державної телерадіокомпанії «Рось». Загалом представники засобів масової інформації – часті гості в академії, де завжди вирує життя, постійно відбуваються громадські, культурно-масові, спортивні та наукові заходи. Проте цього разу журналісти завітали до навчального закладу, щоб провести «маленьке розслідування» на тему: хто нарешті заасфальтував частину міської дороги на виїзді з міста у напрямку сіл Черкаського району Геронимівка та Оршанець, обабіч якої розташована академія. За цією об’їзною дорогою на окраїні Черкас з інтенсивним рухом автотранспорту, більшість з якого – вантажівки, в останні роки закріпилася недобра слава.

    Незадовільний стан асфальтового покриття з великою кількістю вибоїн спричиняв пошкодження легкових автомобілів та часті аварії. А від руху вантажного транспорту дрижали підлога і стіни в адміністративно-навчальному корпусі академії.
Ситуацію роз’яснив ректор Академії пожежної безпеки полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь:
– Ремонт дороги виконаний за рахунок коштів громадського фонду «Випускник Академії», який очолює Андрій Сіпко. Після минулої, важкої з огляду на кліматичні негаразди зими ця ділянка дороги, що мала й у минулі роки незадовільний стан, стала взагалі аварійно-небезпечною.

    Пам’ятаю, як ще навесні, в День річниці аварії на ЧАЕС, 26 квітня серед високих гостей, які брали участь у мітингу-реквіємі, що проходив на території академії, біля монумента Героям Чорнобиля, були голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб та міський голова Черкас Сергій Одарич. У той день, оглядаючи територію навчального закладу, Сергій Борисович Тулуб зауважив мерові міста, що дороги у мікрорайоні Луначарського, де розташована Академія пожежної безпеки, потребують нагального ремонту. А влітку ми й самі (керівництво навчального закладу) звернулися з офіційним листом до мерії, в якому просили вишукати кошти на ремонт дороги. У відповідь отримали запевнення, що проведення відповідних робіт вже заплановане. У вересні місто облетіло офіціальне повідомлення мерії про те, що ремонт доріг в нашому мікрорайоні розпочато. Проте цей ремонт був ямковий, лише по маршруту маршрутних автобусів, неповним і… недовгим.
Незабаром зима, і вже надто очевидно, що «віз і нині там» – міцно застряг у вибоїнах, які так і залишилися поза увагою міської влади…

    Силами працівників академії та курсантів ми утримуємо територію навчального закладу в чистоті та охайності, піклуємося про зелені насадження. Влітку провели капітальний ремонт 50 відсотків свого асфальтового покриття, на що витратили майже півмільйона гривень! Люди бачать це і думають, що академія має змогу допомогти і їм. Тож до мене як до її ректора часто звертаються жителі мікрорайону та сіл Оршанець і Геронимівка. Я завжди говорю їм, що навчальний заклад не може опікуватися міськими дорогами – він просто не має права витрачати на це власні кошти. Але кожному ж не поясниш… А внаслідок страждає репутація навчального закладу.

    Тож після довгих роздумів щодо цієї проблеми та після чергового звернення профспілкового комітету академії (від бездоріжжя страждають і наші працівники та вихованці, та й перед батьками наших вихованців, перед високими гостями соромно!), ректорат навчального закладу прийняв рішення звернутися з проханням про фінансову допомогу до громадського фонду, створеного випускниками нашого навчального закладу.

    В найближчих планах – провести ремонт ще одної ділянки громадської дороги та облаштувати розташовану навпроти адміністративно-навчального корпусу академії зупинку автотранспорту.

    Щиро кажучи, навчальний заклад не повинен брати участь у такого роду «облаштуванні міста» і кошти, виділені фондом «Випускник Академії», ми радше б направили на поліпшення нашої навчально-матеріальної бази. Та що поробиш… У таких складний час жителі міста мають об’єднуватися і разом долати труднощі.



 

 

Записала Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка та Миколи Шарого
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10