https://www.high-endrolex.com/10 Науковці МНС прогнозуватимуть надзвичайні ситуації за допомогою космічного моніторингу Землі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.10.2010
ЛДУ БЖД

Науковці МНС прогнозуватимуть надзвичайні ситуації за допомогою космічного моніторингу Землі

Між Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності МНС та Центром прийому і обробки інформації та контролю навігаційного поля Національного космічного агентства України підписано угоду, яка передбачає напрями співробітництва щодо комплексного моніторингу території України з використанням даних дистанційного зондування Землі. Також ведуться переговори щодо можливості проходження навчальної практики курсантами Університету на базі Центру.
Ректор Львівського університету МНС Михайло Козяр зазначив, що ця угода допоможе реалізовувати нашому навчальному закладу ряд завдань: комплексний моніторинг території України з метою впровадження геоінформаційних технологій в сферу прогнозування можливих надзвичайних ситуацій; відпрацювання засобів спостереження за техногенно-небезпечними об’єктами; відпрацювання технології та методик моніторингу надзвичайних ситуацій, пов’язаних із затопленням, підтопленням, станом снігового покриву, проходженням весняного паводку; вирішення завдань протипожежного впорядкування лісового фонду. «Попередження та прогнозування надзвичайних ситуацій природного та техногенного - одне з приорітетних завдань, над яким працюють фахівці навчального закладу. Вже зараз в Університеті ведеться робота зі створення лабораторії інтелектуального моделювання безпечного майбутнього, а підписання угоди з Національним космічним агентством стало логічним продовженням роботи у цьому напрямку. У всьому світі спостерігається тенденція до збільшення надзвичайних ситуацій різного характеру, і Україна не є винятком. Маючи можливість прогнозувати надзвичайні ситуації за домопомогою отримання інформації з супутників, які здійснюють моніторинг земної поверхні, можна значно зменшити їх наслідки», - сказав М. Козяр.
Процес моніторингу включає в себе систему спостережень за виникненням надзвичайних ситуацій та прогнозуванням їхнього розвитку, систему спостережень за змінами компонентів довкілля з метою своєчасного виявлення негативних тенденцій, оцінку можливих наслідків таких змін, прогнозування, запобігання негативним процесам, ліквідація їх наслідків, спостереження за повенями та виникненням лісових пожеж.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10