https://www.high-endrolex.com/10 В КІНОЛОГІЧНІЙ СЛУЖБІ АКАДЕМІЇ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ЗРОСТАЄ НОВИЙ ЧЕМПІОН | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.06.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

В КІНОЛОГІЧНІЙ СЛУЖБІ АКАДЕМІЇ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ЗРОСТАЄ НОВИЙ ЧЕМПІОН

 Виконання вправи «стойка» – суддя оцінює якості породи собаки   Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України виставляла вихованця своєї кінологічної служби на щорічній національній виставці собак всіх порід CAC-UA Черкаського відділення КСУ в Черкаській області, яка відбулася в обласному центрі 12 червня. На виставці були представлені 384 собаки різних порід.
    Повна кличка добермана Клайда, який офіційно представляв кінологічний розрахунок Академії пожежної безпеки, для пересічного громадянина звучить аж надто величаво – Зафар із Замку Принцеси. Але знавці-кінологи ставляться до кличок своїх вихованці дуже серйозно, як і до їх родоводу. І як показали результати навіть цієї виставки – не даремно. Клайдові лише один рік і два місяці, тож він уперше взяв участь у виставці такого рівня. Та незважаючи на хвилювання і неймовірну спеку (37 градусів у тіні), здобув Диплом з оцінкою «відмінно», медаль і титул J-CAC (юний кандидат в національні чемпіони України).
Супроводжували Клайда провідник – курсант третього курсу АПБ Марія Лихолай та дресирувальник – курсант 4-го курсу АПБ Анатолій Кравець.
Суддя  F.C. I. Юрій Гєргєль проводить огляд Клайда-Зафара із Замку Принцеси    «У нашого Клайда-Зафара чудовий родовід, – розповідає Анатолій Кравець. – Його мати – собака доберман по кличці Шарман Принцесс із Великого Княжества, яка, на жаль, загинула у квітні цього року, була найкращою пошуковою собакою в Україні та Європі, чемпіоном шести різних змагань кінологічної спілки України та інтер-чемпіоном світу. Я щоденно, із двохмісячного віку, у жорсткому і достатньо виснажливому режимі треную Клайда на пошук людей, і результати виправдовують очікування. Скажу із повною відповідальністю, що наш вихованець вже цього року може стати чемпіоном України. Наша наступна ціль – вдалий виступ на Міжнародному чемпіонаті доберманів імені Тетяни Чеботарьової, який відбудеться у липні у м. Києві».
Серед глядачів на виставці у Черкасах були й інші кінологічні розрахунки Академії пожежної безпеки. Разом із кінологічним розрахунком УМВС України в Черкаській області вони розважили присутніх показовими виступами своїх вихованців. Спочатку курсант 3-го курсу АПБ Сергій Рудкін із п’ятирічною собакою породи лабрадор «Весті» продемонстрували, як швидко вони можуть знайти людину, що потрапила під завали, та надати їй першу медичну допомогу. А потім чисельні глядачі мали змогу побачити захват та затримання злочинця, який утримував заложника. Цю вправу виконали курсанти академії Анатолій Кравець (у ролі злочинця), Сергії Косих (у ролі заручника) та кінологи-міліціонери, які одночасно по команді «фас» відпустили на затримання двох собак. Одна з них, щоб «захопити ціль», подолала (перестрибнула) перешкоду – машину, за якою ховалися «злочинець» із «заручником». Друга схопила злочинця ззаду за руку. У лічені секунди собаки відтягнули злочинця від заручника і отримали похвалу своїх дресирувальників та аплодисменти глядачів.
Шкода, що такі свята відбуваються у Черкасах лише раз на рік!

Виконання вправи «аллюр»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анатолій Кравець
Світлана Єренкова
Фото Анатолія Кравця

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10