https://www.high-endrolex.com/10 Українські та шведські рятувальники укріплюють мости дружби | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.05.2010
НУЦЗУ

Українські та шведські рятувальники укріплюють мости дружби

25-го та 26-го травня на базі Національного університету цивільного захисту України було проведено спільне зі шведською стороною пілотне тренування з організації рятувальних операцій при аваріях з викидом небезпечних хімічних речовин. Практичні заняття пройшли у рамках проекту «Партнерське співробітництво між МНС України, Управлінням рятувальної служби Естонської Республіки та Державною рятувальною службою Королівства Швеції». Метою візиту іноземної делегації у складі інструктора з рятувальної справи м. Сундсваля пана Свена Олова Ханссона та провідного конструктора тренувального обладнання навчально-тренувального центру м.Хьовде стала підготовка до проведення на базі Національного вишу МНС другого етапу пілотного тренування з організації рятувальних операцій при аваріях з викидом аміаку. Шведські колеги протягом двох днів знайомились із матеріально-технічною базою навчального закладу, організацією навчального виховного процесу, сучасними інноваційними наробками, а також мали змогу відвідати пам'ятні місця Харкова.
На прес-конференції, даній іноземними колегами прес-службі Національного вишу МНС, пан Свен Олов Ханссон зазначив, що матеріально-технічна база навчального закладу повністю готова до проведення такого роду тренінгів та забезпечена необхідним рятувальним обладнанням. Без сумнівів, вони пройдуть на високому рівні. До пілотних тренувань будуть залучені близько 20 курсантів та деякі підрозділи Харківського гарнізону. Навчально-практичні заняття пройдуть у вересні 2010 року.
До речі, перший візит шведських колег із Коледжу агентства з Надзвичайних ситуацій в м. Сандйо, а також Служби медицини катастроф м. Умйо до Харкова у рамках реалізації проекту «Партнерське співробітництво між МНС України та рятувальною службою Швеції» відбувся у вересні 2009 року. Тоді іноземні рятувальники провели чотириденний тренінг з ліквідації надзвичайної ситуації на транспорті.
Міцніє рятувальне братство - значить, надзвичайних ситуацій буде менше.


 

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото Дениса Лєбєлєва, Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10