https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗ України стали учасниками Міжнародних польових навчань з реагування на надзвичайні ситуації хімічного, радіаційного та біологічного походження в межах проекту «EA-CHEM-REACT 2» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.10.2021
НУЦЗУ

Представники НУЦЗ України стали учасниками Міжнародних польових навчань з реагування на надзвичайні ситуації хімічного, радіаційного та біологічного походження в межах проекту «EA-CHEM-REACT 2»


27-29 вересня в межах проєкту «EU-CHEM-REACT 2» відбулись Міжнародні польові навчання, учасниками яких стали фахівці з Польщі, Литви, Латвії, Молдови,а також рятувальники та представники ДСНС України. Навчання пройшли на території Яворівського полігону (Львівська область).

Колаборація п’яти держав мала за мету вивчити та опрацювати процедури реагування на надзвичайні ситуації хімічного, радіаційного, біологічного походження. Ці навчання передбачили проведення командно-штабних і польових навчань для відпрацювання питань взаємодії служб цивільного захисту в Східній Європі й Механізму цивільного захисту Європейського Союзу та є продовженням першої частини навчань, які відбулись у 2018 році. Навчання проходили під керівництвом модераторів, які контролювали перебіг подій. Заходи відбувалися на декількох локаціях за участі команд з різних країн, що дозволило відпрацювати спільні дії при виникненні надзвичайних ситуацій хімічного, радіаційного та біологічного походження. За усім процесом навчань стежили запрошені спостерігачі, серед яких були представники міжнародних організацій та Національного університету цивільного захисту України - начальник кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Олена Тарахно й викладач кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Євген Криворучко.

Крім того, у навчанні взяли  участь міжнародні організації, зокрема Міжнародний центр з хімічної безпеки (м. Варшава), Організації із заборони хімічної зброї, ООН, ОБСЄ та Інтерпол.

 

  

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10