https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники Інституту взяли участь у конференції «Актуальні питання судової експертології, криміналістики та кримінального процесу» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.11.2020
ІДУ НД ЦЗ

Співробітники Інституту взяли участь у конференції «Актуальні питання судової експертології, криміналістики та кримінального процесу»

 

 

19 листопада 2019 року Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України організована та проведена за допомогою онлайн платформи Zoom ІІ-гу Міжнародну науково-практичну конференцію «Актуальні питання судової експертології, криміналістики та кримінального процесу».

Захід відбувся за участю понад 200 учасників. В конференції взяли участь представники Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров'я України та інших державних органів влади, а також працівників судових органів та прокуратури, учасників із закладів вищої освіти.

З науковими доповідями виступили експерти Сполучених Штатів Америки, Нідерландів, Великобританії, Польщі, Туреччини, Литви, Молдови, Білорусі, Болгарії та інших країн.

Від Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту участь у роботі конференції взяли начальник відділу досліджень, статистики пожеж та надзвичайних ситуацій науково-дослідного центру протипожежного захисту підполковник служби цивільного захисту Руслан Климась та науковий співробітник відділу досліджень, статистики пожеж та надзвичайних ситуацій науково-дослідного центру протипожежного захисту майор служби цивільного захисту Дмитро Середа.

Загалом тематика Конференції охопила надзвичайно широке коло актуальних питань судової експертизи.

В. о. директора Інституту судових експертиз ім. проф. Яна Сена в Кракові (Польща) Даріуш Зуба представив учасникам доповідь на тему: «Вплив COVID-19 на діяльність судово-експертних установ». Доповненням його виступу стала презентація українських колег із Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи, які проаналізували приріст кількості досліджень через проблему збільшення випадків домашнього насильства при COVID-19.

Представники Департаменту науки про рух людини Гронінгенського університету (Нідерланди) професор нейромеханіки Берт Оттен та науковий співробітник Міккі Відемейер, а також професор Університету Західного Лондона (Великобританія) Айвон Бірч присвятили свої наукові доповіді особливостям дослідження криміналістичного аналізу ходи.

Про порівняльну криміналістику та багатий власний експертний досвід роботи розповів консультант з порівняльної криміналістики Державної поліцейської лабораторії штату Індіана м. Форт Вейн (Сполучені Штати Америки) Джон Р. Вандерколк.

Особливу увагу учасників конференції привернули виступи колег з Іспанії – координатора проектів ДІЯ-ЄС, головного інспектора поліції м. Мадрид Хосе Мануеля Колодраса та начальника відділу якості, головного інспектора Центрального підрозділу технічних і наукових досліджень Генерального комісара наукової поліції Іспанської національної поліції Маріо Ріки, доповіді яких розкривали специфіку роботи й процеси акредитації вітчизняних та зарубіжних експертних лабораторій.

У завершальному слові директор КНДІСЕ Олександр Рувін підкреслив важливість комунікації науковців, вчених та практиків, побажав усім учасникам міцного здоров’я та нових професійних досягнень.

Захід залишив позитивний внесок у професійне становлення учасників та в котре засвідчив, що попри всі виклики сьогодення, судова експертиза ніколи не зупиниться на своєму шляху розвитку, долатиме усі кордони та мовні бар’єри на благо істини й справедливості.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10