https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники НУЦЗУ долучились до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.11.2020
НУЦЗУ

Співробітники НУЦЗУ долучились до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

9 листопада у День української писемності і мови відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності
Традиційно участь у ньому взяли всі бажаючі. Як повідомляють Всеукраїнські змі, радіодиктант 2020 писали Денис Шмигаль, Наталя Сумська, Геннадій Попенко та багато українців.
До участі у заході долучилися і науково-педагогічні працівники Національного університету цивільного захисту України. Організаторами акції національної єдності стали фахівці кафедри мовної підготовки.
Цьогоріч автором тексту радіодиктанту став письменник, лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка Іван Малкович, читала його актриса Римма Зюбіна. Текст диктанту "Виклики книжкової ери" стосувався електронних носіїв та звичайних паперових книг.
Зазначимо, що радіодиктант задуманий як своєрідний флешмоб чи акція єднання навколо рідної мови, участь у якій може взяти кожен охочий. Додамо, що цього року в тексті диктанту були слова на перевірку нового правопису.


Прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10