RSS

Новини навчальних закладів

20.07.2020
ІДУ НД ЦЗ

За участі професора ІДУ НД ЦЗ на базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України відбулися науково-прикладні дослідження з вивчення можливостей розвідувальної апаратури БПЛА

 

У період з 13 липня по 17 липня 2020 року на базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України вперше на теренах країни проведені науково-прикладні дослідження з вивчення можливостей розвідувальної апаратури БПЛА коптерного типу під час ведення розвідки мінної обстановки. Окрім персоналу Центру з підготовки застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру у дослідженнях взяли участь представники Адміністрації Державної прикордонної служби України, Національної академії ДПСУ, Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту, Льотної академії Національного авіаційного університету та Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

 Дослідження проходили під керівництвом та безпосередньо за участі професора Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту, Заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, доктора військових наук, професора Сергія Мосова.

Треба зазначити, що проблема розмінування є загальносвітовою. Вона пов’язана з наслідками війн, збройних і прикордонних конфліктів, які закінчилися, а також тих, що тривають. Україна, на жаль, посідає третє місце в світі за кількістю загиблих в результаті підриву на мінах у ході війни, поступаючись лише Афганістану і Сирії.

На території спеціалізованого полігону Головного центру учасники досліджень здійснювали пошук, виявлення та розпізнавання мін за допомогою апаратури видової розвідки БПЛА, що перебувають на озброєнні в ДПСУ.

Результати дослідження показали, що за допомогою апаратури, що встановлена на квадрокоптери, можна знайти та ідентифікувати міну або мінно вибуховий пристрій. Подальші дослідження та впровадження отриманих результатів допоможуть убезпечити людей від каліцтва та зберегти їх життя.

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.