https://www.high-endrolex.com/10 До Дня науки звітують науковці навчально-науково-виробничого центру | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.05.2020
НУЦЗУ

До Дня науки звітують науковці навчально-науково-виробничого центру

Наближається встановлений Указом Президента від 14.02.1997 № 145/97 День науки в Україні. Мета цього свята – вшанування наукових традицій, досягнень учених, якими цілком справедливо пишається наша спільнота. В 2020 році цей день українські вчені відзначають в умовах загальнонаціонального карантину, але навіть в таких умовах науковці навчально-науково-виробничого центру НУЦЗ України не припиняють своєї роботи.

Адже робота викладача в стінах закладу вищої освіти - це не тільки організація навчального процесу в аудиторії чи за дистанційними принципами навчання, а й кропітка робота над новими науковими напрямами, активна участь у написанні колективних монографій, статей, онлайн участь у міжнародних комунікативних заходах, робота з аспірантами та докторантами.

Організовуючи роботу в умовах карантину, співробітники навчально-науково-виробничого центру провели Міжнародну науково-практичну інтернет-конференцію (18-19 березня 2020 року) «Державне управління у сфері цивільного захисту: наука, освіта, практика», в якій взяли участь та обмінялись досвідом в онлайн-режимі науковці з Польщі, Латвії, Азербайджану, Грузії та Болгарії.
Колектив навчально-науково-виробничого центру підготував збірник тез Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції та сформував черговий збірник наукових праць «Вісник НУЦЗУ: Серія державне управління», який перший в Україні у 2018 році увійшов до збірників групи Б, сьогодні входить до багатьох наукометричних наукових баз і є твердою та якісною науковою платформою для обміну науковими досягненнями як українських, так і закордонних вчених.
В період з 17 березня 2020 року було підготовлено та видано 6 монографій за темами докторських досліджень (Грень Л.М., Вавренюк С.А., Кравчук О.В., Торічний А. В.), та колективних монографічних досліджень (Домбровська С.М., Шведун В.О, Палюх.В.В., Вавренюк С.А.).
Особливо хотілося б відзначити роботу молодих науковців, які працюють над написанням кандидатських дисертацій та навчаються в ад’юнктурі. Це старший науковий співробітник Кирило Гусаров та майор служби цивільного захисту Віктор Палюх, які підготували до обговорення кандидатські дисертації, беруть участь у написанні колективних монографій та міжнародній діяльності, адже згідно з вимогами Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти ( НАЗЯВО) особливістю освітньої програми за третім (доктор філософії) рівнем вищої освіти, спеціальності 281 – Публічне управління та адміністрування, галузі знань 28 – Публічне управління та адміністрування є те, що вона чітко впроваджує євроінтеграційні аспекти навчання та наукової роботи. Також закінчують роботу над дисертаційними дослідженнями підполковник служби цивільного захисту Вікторія Коленко та старший лейтенант служби цивільного захисту Станіслав Порока, який під час карантину здобув ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі наукових робіт.
Загальний карантин не завадив також і активній міжнародній діяльності ННВЦ. Делегація центру під час перебування у Вищій школі міжнародних стосунків та суспільної комунікації м. Хелм Республіки Польща 26-29 лютого 2020 року представила на реєстрацію до Міністерства юстиції Республіки Польща перший номер сумісного наукового журналу «INTERNATIONAL JOURNAL OF PUBLIC ADMINISTRATION IN SOCIO-ECONOMIC SPHERE», який пройшов рецензування та реєстрацію і наразі буде служити для апробації наукових досліджень для науковців, аспірантів та докторантів НУЦЗУ. Хочеться зазначити, що колектив навчально-науково-виробничого центру першим звернувся до реєстрації сумісних збірників наукових праць ( представлений науковий журнал є другим сумісним науковим виданням) та постійно проводить стажування в закладах вищої освіти за кордоном для науковців НУЦЗУ, до якого долучилися вже студенти та магістри центру.
Отже, бажаємо всім науковцям активної праці, академічної доброчесності та успіхів на теренах науки.

 

Світлана Домбровська, начальник навчально-науково-виробничого центру, прес-служба НУЦЗУ



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10