RSS

Новини навчальних закладів

15.04.2020
НУЦЗУ

Дистанційне навчання на кафедрі пожежної профілактики в населених пунктах НУЦЗУ

 

З початку карантину науково-педагогічні працівники кафедри пожежної профілактики в населених пунктах факультету пожежної безпеки розпочали проведення занять в онлайн режимі. Для розширення можливостей донесення матеріалу до здобувачів вищої освіти на кафедрі використовуються різні форми та методи спілкування. Враховуючи особливості дисциплін,  застосовуються різні програмні продукти та платформи з переліку, що був запропонований центром інформаційних технологій НУЦЗУ: дистанційні курси на платформі MOODLE, тестування за допомогою ОРEN TEST, GOOGLE FORMS, проведення лекцій та практичних занять в ZOOM. Крім цього, йде активне спілкування та обмін інформацією за допомогою мобільного зв’язку, електронної пошти, TELEGRAM, VIBER.

 

Науково-педагогічні працівники кафедри ППНП зазначають зацікавленість здобувачів вищої освіти в отриманні знань. Студенти та курсанти активно спілкуються, задають питання, надсилають  електронною поштою виконані роботи, проходять тестування.

Цікавий досвід одержано науково-педагогічним працівниками кафедри при проведенні лабораторних та контрольних робіт з використанням платформи ZOOM. Досвід декількох занять показав, що отримання високих результатів залежіть від якості підготовки наочних матеріалів заняття, своєчасного розміщення їх на сторінці «Дистанційне навчання» сайту університету, оповіщення здобувачів про час та умови проведення занять та форм звітності.

 

Умови, що склалися, дозволили науково-педагогічним працівникам та здобувачам вищої освіти отримати нові навички щодо технологій дистанційного онлайн навчання.

Ці навички, безумовно, будуть корисними під час проведення занять при поверненні до аудиторій.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.