https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 20.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

04.12.2019
НУЦЗУ

Фахівці та курсанти НУЦЗУ провели майстер-класи з безпеки життєдіяльності у рамках міського заходу “STEM у погонах”

4 грудня у приміщенні Харківського міського центру зайнятості у рамках Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки відбулися профорієнтаційні майстер-класи “STEM у погонах”. Учасниками заходу стали майже 100 учнів випускних класів Московського, Київського, Індустріального, Немишлянського, Слобідського, Індустріального районів Харкова. Профорієнтаційний захід “STEM у погонах” відбувся до Дня Збройних Сил України. Так, фахівці та курсанти Національного університету цивільного захисту України продемонстрували майстер-класи з безпеки життєдіяльності. Науково-педагогічні працівники та курсанти кафедри спеціальної хімії та хімічної технології представили локацію з демонстрації радіаційного, хімічного та біологічного захисту, де були використані прилади та обладнання для проведення розвідки зони можливого хімічного зараження, а також кожний бажаючий міг “приміряти” костюми захисні хімічні. В експозиції НУЦЗУ “Пожежна сигналізація”, представленій науково-педагогічними працівниками кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій, відвідувачі ознайомились із сучасними зразками пожежних звукових оповіщувачів та приладом для дистанційної перевірки димових пожежних сповіщувачів. Співробітники кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки організували навчальне місце, де всі бажаючі змогли відчути себе справжніми саперами та долучитись до процесу пошуку і знешкодження вибухонебезпечних предметів на штучно підготовленому мінному полі.
Старший викладач кафедри психології діяльності в особливих умовах Наталія Світлична та курсантка соціально-психологічного факультету Аліна Губанова продемонстрували майстер-класи з домедичної допомоги. Активними учасниками заходи стали науково-педагогічні працівники навчально-науково-виробничого центру та факультету техногенно-екологічної безпеки. Свої майтсер-класи з правил самооборони продемонстрували переможці та призери чемпіонатів світу та України з рукопашного бою.
У заході також взяли участь представники Харківського національного університету внутрішніх справ, Національної академії Національної гвардії України.

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10