RSS

Новини навчальних закладів

09.10.2019
НУЦЗУ

Фахівці та курсанти НУЦЗУ провели навчання з рятування постраждалих з висоти у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького

09 жовтня фахівці та курсанти Національного університету цивільного захисту України провели навчання на атракціоні “Канатна дорога” у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.
Майбутні рятувальники 3-х курсів факультетів оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки закладу вищої освіти під керівництвом викладача кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт Андрія Мельниченка і завідувача курсів рятувальної та спеціальної підготовки Сергія Кулакова евакуювали 4 постраждалих з двох кабінок, які внаслідок імітованої непередбачуваної зупинки атракціону опинилися на висоті 22 метри. 
За допомогою альпіністського та рятувального обладнання верхолази НУЦЗУ провели евакуацію постраждалих між другою та третьою опорою з двох напрямків: зі сторони парка Горького та мікрорайону Павлове поле.  
Підвісна канатна дорога — найстаріший атракціон парку Горького. Йому 46 років. Довжина маршруту – 1385 метрів, які можна подолати за 18 хвилин. У цей час пасажир піднімається на висоту від 8 до 26 метрів над землею.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.