https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 18.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

24.06.2019
ЛДУ БЖД

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності розпочалися навчально-методичні збори психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Сьогодні  на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності  стартували навчально-методичні збори психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій на тему: «Психологічне забезпечення персоналу ДСНС України та психологічний захист населення».
Відкривав збори проректор Університету полковник служби цивільного захисту Андрій Кузик, зазначивши, що кваліфіковані психологи потрібні не тільки у повсякденній роботі підрозділів ДСНС України, а й  вкрай необхідні в умовах ведення війни на Сході нашої Держави. 
Начальник Відділу психологічного забезпечення підрозділів ОРС ЦЗ ДСНС України Анатолій Сичевський зазначив, що не даремно цього разу навчально-методичні збори психологів відбуваються у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, адже саме тут навчаються першокласні фахівці, які щороку поповнюють лави практичних психологів по всій Україні. 
У своїй доповіді начальник психологічної служби ДСНС Анатолій Сичевський зазначив: «Для покращення психологічного захисту населення необхідно забезпечити своєчасну психологічну допомогу постраждалим та їх реабілітацію через розроблення ефективного механізму міжвідомчої взаємодії державних і недержавних організацій, представників громадянського суспільства". 
Під час дискусії НМЗ розглянуто перспективи співпраці між Національною академією сухопутних військ імені Петра Сагайдачного та Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності, а саме про проходження стажування курсантів академії на базі Психолого-тренувального центру ЛДУБЖД. 
Загалом головний увага навчально-методичних зборів було спрямована на тісну співпрацю силових структур, громадських організацій та органів державної влади в питаннях психологічного захисту населення.
Також у перший день занять відбулися практичні відпрацювання. Психологи ДСНС виконували вправи для подолання гострих криз, розглянули особливості розвитку ставленнєвої складової системи конфліктологічної компетентності та можливості застосування практичних технік  при проведенні тренінгових занять із персоналом ДСНС та цивільним населенням.
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10