RSS

Новини навчальних закладів

30.05.2019
НУЦЗУ

Науковець НУЦЗУ стала учасником триденних навчально-методичних зборів психологів ДСНС, що розпочалися у Полтаві

 

29 травня на базі Головного управління ДСНС України у Полтавській області розпочалися навчально-методичні збори психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій з теми «Психологічне забезпечення персоналу ДСНС України та психологічний захист населення»
Відкрив збори заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь, який високо оцінив діяльність Головного управління ДСНС України у Полтавській області, зокрема і психологічної служби. Він також зазначив, що рятувальники тісно співпрацюють із різними державними установами, зокрема і з сектором безпеки та оборони, представники якого також були присутні на зборах.
З початком зборів привітав присутніх т.в.о начальника ГУ ДСНС України у Полтавській області Олег Горбенко. Він побажав учасникам наради плідної праці, високих професійних здобутків та успішно застосовувати отримані під час зборів знання та навики у службовій діяльності.
Начальник Відділу психологічного забезпечення підрозділів ОРС ЦЗ ДСНС України Анатолій Сичевський зазначив, що не даремно навчально-методичні збори проходять саме у Полтавській області, адже психологи Головного управління високо цінуються керівництвом ДСНС, як одні з найкращих в напрямку психологічного забезпечення і мають гарні показники в роботі із особовим складом підрозділів, цивільним населенням, а також із внутрішньо переміщеними особами.
У своїй доповіді начальник психологічної служби ДСНС Анатолій Сичевський зазначив: «Для покращення психологічного захисту населення необхідно забезпечити своєчасну психологічну допомогу постраждалим та їх реабілітацію через розроблення ефективного механізму міжвідомчої взаємодії державних і недержавних організацій,представників громадянського суспільства. Психологи Полтавщини поділяться практичним досвідом організації роботи під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».  
За участі капеланів УПЦ КП було проведено обговорення з теми «Забезпечення надійності особового складу Сектору безпеки та оборони: взаємодія психологів і капеланів».
Під час заходу було обговорено проект програми підвищення кваліфікації психологів щодо психологічного супроводу учасників АТО/ООС і необхідності її організації на базі Центру впровадження психотренінгових технологій Національного університету цивільного захисту. Представила проект начальник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Світлана Лєбєдєва.
Загалом, головний акцент навчально-методичних зборів направлений на тісну співпрацю силових структур, громадських організацій та органів державної влади в питаннях психологічного захисту населення.
Також, в перший день занять відбулися практичні відпрацювання. Психологи ДСНС виконували вправи для подолання гострих криз, розглянули особливості розвитку ставленнєвої складової системи конфліктологічної компетентності та можливості застосування практичних технік при проведенні тренінгових занять із персоналом ДСНС та цивільним населенням.

Прес-служба НУЦЗУ, за матеріалами офіційного сайту ДСНС України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.