29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

29.05.2019
ЛДУ БЖД

Курсанти Університету вдосконалюють практичні вміння щодо ліквідації аварій на хімічно-небезпечних об’єктах

Науково-педагогічні працівники кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт провели відкрите практичне заняття з дисципліни «Організація аварійно-рятувальних робіт». Заняття проводилось з курсантами та студентами взводу ПБ-31 на території навчально-тренувальному полігоні ЛДУБЖД за темою «Організація аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт при ліквідації аварій на хімічно-небезпечних об’єктах».
Метою заняття було відпрацювати практичні навички із ліквідації аварій з небезпечними речовинами з використанням сучасного технічного забезпечення.
Заняття провели доценти кафедри Василь Лоїк та старший викладач Олександр Синельніков. На занятті відпрацьовувались три етапи. Під час першого етапу курсанти та студенти ознайомлювались з організацією аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, пов’язаних з виливом та викидом небезпечних хімічних речовин. Другий етап проводився в БФТКТ з відпрацюванням хімічної розвідки, ідентифікації небезпечних хімічних речовин та способів проведення деконтамінації. Після відпрацювання двох етапів на завершальному курсантами та студентами у складі відділень проводилась ліквідація аварії на хімічно-небезпечному об’єкті. В ході ліквідації аварії курсанти та студенти показали як самостійно організовувати та провести аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи при ліквідації аварій на хімічно-небезпечних об’єктах.

Правильна практична підготовка особового складу є надзвичайно важливою складовою, яка допоможе протистояти загрозам, пов’язаних з викидом небезпечних хімічних речовин. Відповідний рівень технічного оснащення підрозділів підвищує почуття безпеки рятувальників та людей.
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua