RSS

Новини навчальних закладів

24.05.2019
НУЦЗУ

Виїзне заняття на об’єкті підвищеної небезпеки Юліївському газонафтовому промислі

22 травня 2019 року кафедрою наглядово-профілактичної діяльності факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України було організовано виїзне заняття на Юліївський газонафтовий промисел.
 
Відповідно до навчально програми дисципліни «Техногенна безпека об’єктів та технологій» з теми «Забезпечення безпеки технологічних процесів виробництва» заступник начальника кафедри наглядово-профілактичної діяльності підполковник служби цивільного захисту Олександр Савченко та доцент цієї ж кафедри підполковник служби цивільного захисту Юрій Отрош провели виїзне практичне заняття на території «Юліївського цеху з видобутку нафти, газу та конденсату» для здобувачів вищої освіти навчальних груп МЦЗкс-18-111, МУЦЗ-18-112, МУЦЗ-18-611 та МОП-18-511.
 
Під час занять були закріплені теоретичні знання щодо забезпечення техногенної безпеки та перевірки об’єктів підвищеної небезпеки, відпрацьовані питання взаємодії з адміністрацією об’єкта. Здобувачі вищої освіти на практиці ознайомились з технологічним процесом видобутку та переробки природного газу та нафти на Юліївському промислі, роботою диспетчерської служби, системами раннього виявлення НС та оповіщення, водо- та енергозабезпеченням, порядком проведення евакуації на об’єкті. 

Також вихованці університету відвідали ДПРЧ-46, де ознайомилися з її матеріально-технічним оснащенням, з особливостями дій особового складу під час ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об’єктах видобутку нафти та газу.

Кафедра наглядово-профілактичної діяльності факультету цивільного захисту

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.