29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2019
НУЦЗУ

На базі НУЦЗУ зарубіжні та українські науковці обговорили проблеми державного управління у сфері цивільного захисту

17-18 травня на базі Національного університету цивільного захисту України тривала міжнародна науково-практична конференція “Державне управління у сфері цивільного захисту: наука, освіта, практика”. До Харкова з'їхалися понад 200 науковців з наукових установ та закладів вищої освіти майже всіх регіонів нашої держави, а також співорганізаторами конференції виступили науковці з Балтійської Міжнародної Академії (м. Рига, Латвія), Поморської Академії (м. Слупцьк, Польща), Грузинського технічного університету (м. Тбілісі, Грузія), Нового Болгарського Університету (м. Софія, Болгарія).
17 травня відбулося урочисте відкриття конференції. 18 травня робота наукового форуму тривала у секціях “Державна політика й управління в галузі освіти: зміст та механізми реалізації", "Державна політика й управління в галузі національної безпеки: зміст та механізми реалізації", "Державна політика й управління в галузі попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій", "Державна політика й управління окремих галузей економіки та соціально-трудових відносин", "Теоретико-методологічні та практичні аспекти розвитку науки «Публічне управління і адміністрування».
За результатами міжнародної науково-практичної конференції “Державне управління у сфері цивільного захисту: наука, освіта, практика” було ухвалено резолюцію, в якій учасники наукового форуму рекомендують: на методологічних та науково-практичних семінарах у закладах вищої освіти – учасниках конференції обговорити проблему створення й застосування єдиного середовища формування освітніх стандартів з підготовки фахівців за напрямом «Публічне управління та адміністрування»; посилити науково-практичний зв’язок між навчальними закладами – учасниками конференції; створити необхідні умови для впровадження в управлінську практику єдиного інформаційного середовища серед закладів освіти з метою своєчасного обміну інформацією щодо проблем наукового наповнення галузі; систематично поновлювати та доповнювати знання за напрямом, залучаючи міжнародний досвід та роботу у програмах за ґрантами, використовуючи міжнародні стажування та участь у міжнародних конференціях і симпозіумах

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua