RSS

Новини навчальних закладів

17.05.2019
НУЦЗУ

Про роботу творчого колективу винахідників!

Наприкінці 2015 року був створений колектив винахідників НУЦЗУ, до якого увійшли: заслужений винахідник України доктор технічних наук, професор Абрамов Юрій Олексійович, доктор технічних наук, професор Кривцова Валентина Іванівна, кандидат технічних наук, доцент Собина Віталій Олександрович та ад’юнкт Кальченко Ярослав Юрійович. Творчі зусилля створеного колективу були направлені на розробку винаходів стосовно до багатьох напрямків діяльності ДСНС України.
За період з 01.2016 року по 12.2018 року, тобто за три роки, цим творчим колективом було подано 71 заявку на видачу патентів та одержано 65 патентів України на винаходи та корисні моделі. Динаміка подачі заявок та одержання патентів наведена на рисунку, де показано співвідношення між заявками та патентами, поданими та одержаними НУЦЗУ, та заявками та патентами, поданими та одержаними творчим колективом винахідників під керівництвом професора Абрамова Ю.О.
 
 
Внесок творчого колективу винахідників в кількість заявок на видачу патентів складає 47,7 % від загальної кількості, поданих від імені НУЦЗУ, а в кількість одержаних патентів – 48,2 % від загальної кількості, одержаних НУЦЗУ. За цей період одержано патентів на винаходи та корисні моделі: Ю. Абрамов– 65; В. Собина– 35; В. Кривцова– 22; Я. Кальченко– 19.
Розробки творчого колективу винахідників брали участі в різних конкурсах. Так, в 2016 році та в 2017 році технічні рішення, розроблені цим колективом, були признані одними із кращих у Конкурсі винахідницьких та раціоналізаторських проектів і робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки (м. Київ).
В 2018 році винахід «Спосіб визначення часу спрацьовування теплових пожежних сповіщувачів із терморезистивним чутливим елементом», розроблений цим творчим колективом, був признаний кращим у відкритому Конкурсі на кращий патент у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки (м. Харків).
Вже в цьому, 2019 році, творчим колективом винахідників подано 14 заявок на видачу патентів та одержано 11 патентів на корисні моделі та рішення на їх видачу.
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.