https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 19.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

16.05.2019
НУЦЗУ

До Дня науки в НУЦЗУ пройшла низка заходів

16 травня напередодні Дня науки у Національному університеті цивільного захисту України було проведено і підбито підсумки конкурсів на кращі монографію та виставковий науковий експонат університету, а також заохочено найталановитіших науковців закладу вищої освіти.
Вітаючи всіх людей науки, тимчасово виконуючий обов’язки ректора університету полковник служби цивільного захисту Володимир Коврегін побажав, щоби всі учасники науково-дослідної діяльності були задоволеними від отримуваних результатів власних наукових досліджень та вагомих успіхів на науковій ниві.
Як зазначив проректор з наукової роботи полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов, конкурси на кращі монографію та виставковий науковий експонат мають за мету активізувати наукову діяльність серед науково-педагогічних працівників університету, розвивати науково-дослідну базу, вдосконалювати виставкову діяльність, виявляти та заохочувати найбільш талановитих і перспективних науковців-авторів кращих монографій та виставкових наукових експонатів університету. Організатором заходів є відділ організації науково-дослідної роботи університету. За словами полковника Андронова, такі конкурси у навчальному закладі проводяться вдев'яте, тому кожна кафедра та науково-дослідна лабораторія готувалися до нього протягом навчального року.
Минулий рік ознаменувався тим, що протягом 2018 року в спецрадах університету здійснено захист п'яти докторських та чотирнадцяти кандидатських дисертацій. На базі НУЦЗУ було проведено 5 наукових конференцій міжнародного та всеукраїнського рівнів. Протягом року було підготовлено та подано 64 заявки й отримано 57 патентів на винаходи та корисні моделі.
За сумлінне виконання службового обов’язку, високий професіоналізм, досягнення значних успіхів в науковій та освітній діяльності та з нагоди відзначення Дня науки Подякою ДСНС України та Почесною грамотою ДСНС України нагороджено Костянтина Карпця, провідного наукового співробітника відділу організації науково-дослідної роботи, і Юрія Абрамова, головного наукового співробітника науково-дослідного центру. Почесним знаком Національного університету цивільного захисту України медаллю «За вагомий внесок у розвиток освіти та науки» відзначено Вікторію Горінову, старшого наукового співробітника відділу організації науково-дослідної роботи.

За результатами конкурсу «Кращий виставковий науковий експонат» визнано переможцями та нагороджено дипломом III ступеня автора виставкового наукового експонату «Програмно-імітаційний комплекс «Система управління екологічною безпекою міста під час надзвичайної події на полігоні ТПВ»» Володимир Колосков; дипломом III ступеня - авторський колектив виставкового наукового експонату «Пристрій для проведення деконтамінації» у складі Максима Кустова, Євгена Слєпужнікова та Олени Тарахно; дипломом II ступеня - авторський колектив виставкового наукового експонату «Дослідження процесу примусової дегазації резервуарів зберігання світлих нафтопродуктів» у складі Володимира Олійника, Наталії Коровникової, Олексія Роянова; дипломом II ступеня - авторський колектив виставкового наукового експонату «Система придушення полум’я і деструкції осередків займань речовин акустичним полем» у складі Олександра Лєвтєрова, Вадима Тютюника; дипломом I ступеня - авторський колектив виставкового наукового експонату «Прилад для дослідження осадження вогнегасних аерозолів» у складі Олександра Дерев'янка,Олександра Литвяка, Олега Маркова.
За підсумками конкурсу «Краща монографія» визнано переможцями та нагороджено дипломами авторський колектив монографії «Підвищення ефективності виконання заходів з охорони праці та екологічної безпеки під час експлуатації шнекових екструдерів» у складі Богдана Цимбала, Сергія Артем'єва, Олександра Малька, Олени Шароватової; авторський колектив монографії «Державне управління підготовкою фахівців служби цивільного захисту: теорія та практика» у складі Юлії Харламової, Вікторії Шведун, Світлани Руденко; авторський колектив монографії «Разработка конструктивных методов повышения эффективности автоматического обнаружения возгораний в компрессорных станциях газотранспортных систем Украины» у складі Бориса Поспєлова, Володимира Андронова, Руслана Мелещенка, Євгенія Рибки, Костянтина Карпця.
 Молоді науковці університету взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2018/2019 навчальному році за 44 галузями. Цьогоріч 56 вихованців НУЦЗУ стали переможцями і призерами конкурсу. Так, дипломами І ступеня нагороджено – 7 молодих науковців університету, дипломами ІІ ступеня – 11 і ІІІ ступеня – 38 вихованців навчального закладу.
Тож вітаємо наших науковців та бажаємо їм плідних результатів на науковій ниві!

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова 

 
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10