RSS

Новини навчальних закладів

17.04.2019
ЛДУ БЖД

Практична складова курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності

Навчальна практика курсантів 4-го курсу навчально-наукового інституту цивільного захисту на посаді начальника караулу була організована в 4-х пожежно-рятувальних підрозділах м.Львова (ДПРЧ-1, ДПРЧ-2, ДПРЧ-4, ДПРЧ-29) і тривала з 05 по 31 березня 2019 року.
Основною метою практики було вивчення досвіду прийняття оперативних рішень першого керівника гасіння пожежі чи ліквідації надзвичайної ситуації. Курсанти вивчили алгоритм необхідних дій в екстремальних ситуаціях, отримали безцінний практичний досвід, адже первинна ситуація на місці події в більшості випадків є найскладнішою, а відповідно і найбільш корисною для практикантів.
Протягом практики курсанти здійснили 196 оперативних виїздів, 27 випадків були хибними, у 104 виїздах курсанти брали безпосередню участь у гасінні пожеж, у 2 випадках ліквідовували наслідки дорожньо-транспортних подій, у 7 випадках надавали допомогу працівникам поліції при проникненні в житлові приміщення та в 1 випадку допомагали вилучати загиблу особу.
Не залишилися без оперативних виїздів і курсанти, що проходять начальну практику в навчальній пожежно-рятувальній частині.
09 березня 2019 року здійснено оперативний виїзд відділення на пожежу сухостою за підвищеним рангом виклику по вул. Стрийській 199, де існувала загроза перекидання полум’я на діючу автозаправочну станцію та аптечні складські приміщення. Пожежу вдалося ліквідувати на відстані 20 м від названих об’єктів пожежними стволами та підручними для гасіння засобами.
Загалом за 2018 рік здійснено 53 оперативні виїзди пожежно-рятувальної техніки на пожежі в екосистемах (трава, сухостій, торфовища) у населені пункти Рясне-Руське, Чишки, Холодновідка, Малехів, Давидів, Білогорща, Зелів, Водники, Ситихів, Малі Підліски, Бірки а також міста Львів.
Черговий підрозділ Університету 9 разів задіювався для ліквідації пожеж в екосистемах.
Уже у цьому році черговий підрозділ Університету 6 разів задіювався на ліквідацію пожеж в екосистемах поблизу міста Новояворівська та села Ямельня Яворівського району, де курсанти забезпечували безперебійну роботу рукавних ліній з відкритих вододжерел.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.