https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 26.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

05.04.2019
ЛДУ БЖД

Збережімо ліси разом: магістри та бакалаври випускних курсів приборкали пожежу

Другого дня спільних пожежно-тактичних навчань Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Національного лісотехнічного університету відбулось практичне відпрацювання взаємодії служб, сил та засобів при пожежах в екосистемах на базі Страдчівського навчально- виробничого комбінату НЛТУ України. Згідно з легендою навчань, пожежа в лісі трапилась внаслідок необережного поводження з вогнем відпочивальників, які не змогли самотужки погасити займання. Полум’я побачили працівники лісового господарства, які й викликали сили і засоби лісової пожежної станції, за допомогою техніки було прокладено мінералізовану смугу для запобігання поширення вогню на більшу територію. Усвідомивши що пожежну неможливо ліквідувати силами лісового господарства, лісничий викликав підрозділи ДСНС, які успішно погасили пожежу. У ролі працівників, згідно ввідної, виступили магістри та бакалаври Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, провідного закладу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Такі заходи є невід’ємною складовою освітнього процесу нашого Університету, - зазначив проректор ЛДУБЖД Дмитро Чалий в інтерв`ю журналістам, - адже саме під час таких навчань, курсанти, які невдовзі стануть кваліфікованими рятувальниками у підрозділах ДСНС, мають змогу підкріпити свої теоретичні знання практичними діями в умовах, наближених до реальних, що є запорукою професіоналізму кожного випускника Львівського державного університету безпеки життєдіяльності».
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10