29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

15.02.2019
НУЦЗУ

Ректор і курсантки НУЦЗУ взяли участь у заходах візиту Президента України на Харківщину

 

14 лютого Президент України Петро Порошенко та голова ХОДА Юлія Світлична відвідали перший концерт у відновленій великій залі обласної філармонії. Серед присутніх в оновленій залі були ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий та курсантки факультету пожежної безпеки Анастасія Бурменко та Дар'я Дорошенко.

Перед початком першого концерту до гостей філармонії звернувся Президент Петро Порошенко. Він привітав усіх зі святом та відзначив великий внесок усієї харківської команди та особисто Глави Адміністрації Президента Ігоря Райніна й голови ХОДА Юлії Світличної у проведення реконструкції Харківської філармонії.

 

Довідка. Будівля Харківської обласної філармонії є пам’яткою архітектури. Її збудували в 1829 році. З того моменту вона зазнала низку перебудов. Так, головну перлину будівлі – велику залу – збудували в 1885-му. Сцена з оркестровою ямою з'явилися в залі ще пізніше – в 1891-му. Наприкінці ХІХ сторіччя обладнали велике фойє.

Більшу частину ХХ сторіччя (з 1920 по 1991 рік) в будівлі знаходився Харківський обласний театр опери та балету, а в 1995-му її передали обласній філармонії. На той час велика зала вже була непридатна для експлуатації. Проте реконструкцію розпочали лише за 10 років – у 2006-му. Через брак фінансування роботи йшли повільно та неодноразово призупинялися, поки не зупинилися повністю. Відновити роботи керівництву ХОДА вдалося в 2015 році. Фінансування виділили з державного та обласного бюджетів. І вже 20 серпня 2016-го було відкрито органну залу, після чого продовжилися роботи над другим спусковим комплексом. Хід будівництва знаходився на постійному особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної.

Прес-служба та студентське самоврядування НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua