29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

13.02.2019
НУЦЗУ

Науковці лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ розпочали тренінг з екстремальної психологічної підготовки для майбутніх рятувальників

12-13 лютого науковці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України на базі щойно відкритого Центру впровадження психотренінгових технологій спільно із фахівцями сектора психологічного забезпечення розпочали проведення тренінгу «Екстремальна психологічна підготовка рятувальників до виконання завдань за призначенням в надзвичайних ситуаціях».
Тренінг проводиться уперше для майбутніх випускників університету 2019 року. Загалом, у заході візьме участь майже 200 молодих фахівців. Після закінчення тренінгових занять кожний учасник отримає свідоцтво.
Як зазначила начальник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Світлана Лєбєдєва, необхідність проведення подібних заходів виникла внаслідок сучасних європейських вимог до підвищення рівня професійної підготовки майбутнього рятувальника, у першу чергу, психологічної складової. Так, уперше під час проведення тренінгів використовуватиметься комп’ютерна симуляція ліквідації надзвичайних ситуацій різного походження, в тому числі, і на критичній інфраструктурі. Також буде реалізовано паралельний моніторинг психофізіологічного стану курсантів та рівня стресу за допомогою смартгодинників – стрестрекерів (EMwatch).
У ході тренінгу  його учасники вивчатимуть експрес-методи адаптації до надзвичайних умов, підвищуватимуть стресостійкість, відпрацьовуватимуть психологічну витривалість та навички ефективної психологічної  допомоги  рятувальникам  безпосередньо  у  зоні надзвичайної ситуації.
Так, першими учасниками психологічного тренінгу стали здобувачі вищої освіти факультету цивільного захисту.
У перспективі фахівці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології братимуть активну участь у підготовці рятувальників для Служби порятунку до дій за призначенням.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Світлани Лєбєдєвої та Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua