RSS

Новини навчальних закладів

30.11.2018
НУЦЗУ

В НУЦЗУ відкрито нові навчальні аудиторії та науково-дослідні лабораторії

Урочисто відкрили нові структурні підрозділи університету Григорій Рева, міністр України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (2002-2005 рр.), Володимир Палюх, ректор Харківського пожежно-технічного училища — Інституту пожежної безпеки (1990-1998 рр.), Володимир Росоха, ректор Харківського інституту пожежної безпеки МВС України (1998-2000 рр.), Академії пожежної безпеки України (2000-2004 рр.) Академії цивільного захисту України (2004-2005 рр.), ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий, очільник ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв.
Так, нові аудиторії, серед яких — кризовий центр, оснащені комп'ютерною та сучасною мультимедійною технікою, інтер-активними дошками та міні-АТС для розгортання оперативного зв'язку між учасниками навчального процесу.
У науково-дослідній лабораторії кафедр пожежної та техногенної безпеки об’єктів та технологій і пожежної профілактики в населених пунктах факультету пожежної безпеки з дослідження пожежної безпеки речовин та матеріалів планується проведення лабораторних робіт з дисциплін “Пожежна безпека технологічних процесів”, “Промислова безпека”, “Потенційно небезпечні технології та їх ідентифікація” тощо. Лабораторія обладнана експериментальними установками для випробування на поширення полум’я поодиноко прокладених кабелів і проводів та дослідження зміни тиску в системах зберігання ЛЗР та ГР під впливом теплових потоків; вимірювальним устаткуванням температури в інфрачервоному діапазоні, мікроскопом з функцією підключення до ПК; сучасними витяжними шафами, а також ноутбуками для студентів та стаціонарним комп’ютером для викладача, які підключено до проектора й інформацію виводиться на великий екран.
Також цього дня відбулася презентація лабораторії хімічних та біологічних небезпек. Вона була передана у користування Агенцією зі скорочення військової загрози Міністерства оборони США у рамках Програми радіаційної хімічної, біологічної та ядерної підготовки. Лабораторія призначена для підготовки фахівців, які залучаються до проведення робіт на об’єктах з можливого виготовлення вибухових, бойових отруйних речовин та біологічної зброї. Модульна система комплектації дає можливість імітувати роботу лабораторій з виготовлення основних засобів для здійснення протиправної або терористичної діяльності.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.