https://www.high-endrolex.com/10 Третій день навчань: пожежний танк, ДТП, підведення підсумків та урочисте закриття Міжнародних польових навчань EU-CHEM-REACT | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.09.2018
ЛДУ БЖД

Третій день навчань: пожежний танк, ДТП, підведення підсумків та урочисте закриття Міжнародних польових навчань EU-CHEM-REACT

За легендою наступного епізоду навчань, відбулося витікання газу в будівлі, що призвело до руйнування будівельних конструкцій, під якими опинились потерпілі. На місце події вирушили сили і засоби учасників навчань для проведення пошукових аварійно- рятувальних робіт. При виконанні завдань за призначенням було знайдено 6 постраждалих, яким підрозділи Червоного Хреста та медицини катастроф надали фахову медичну допомогу.
У другій половині сьогоднішнього дня учасники Міжнародних польових навчань мали змогу побачити роботу пожежного танка ГПМ 72, виготовленого на ДП Львівському бронетанковому заводі. Машина призначена для гасіння лісових пожеж, пожеж на складах боєприпасів, арсеналах зброї. Учасники були вражені високою прохідністю машини, її здатністю гасити пожежі там, де інша аварійно рятувальна техніка безсила.
На завершенні сьогоднішнього дня відбулось підведення підсумків масштабної роботи всіх учасників та урочисте закриття Міжнародних польових навчань EU-CHEM-REACT. На урочистостях були присутні в.о. ректора Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, професор Мирослав Коваль, проректор Університету полковник сл.ц.з. Роман Ратушний, президент міжнародного центру хімічного захисту та безпеки у Варшаві Кшиштоф Потурей, головний експерт навчань Вєслав Ліснікевич, представники Державної служби з надзвичайних ситуацій на чолі із заступником департаменту сил ДСНС Геннадієм Герасимчуком, відповідальний офіцер Генерального Директорату з питань цивільної оборони та гуманітарних місій Європейської комісії Хосе Альмадова, посол до Сейму Республіки Польща Збігнєв Сосновський та весь особовий склад команд країн-учасниць (Чехія, Литва, Латвія, Польща, Україна).
Учасники Міжнародних польових навчань EU-CHEM-REACT (а це понад 200 кваліфікованих фахівців своєї справи) висловили вдячність організаторам навчань, експертам, спостерігачам, відзначивши високий рівень професіоналізму та готовності до дій на НС за будь-яких умов.
«Щаслива Європа - це безпечна Європа. І як показали ці масштабні навчання, у нас є всі сили та засоби, аби вона такою була сьогодні і назавжди»,- завершив вітальні слова до присутніх професор Мирослав Коваль. Перейнявши неабиякий досвіт, поділившись передовими інноваціями та технологіями, учасники навчань отримали сертифікати Міжнародних польових навчань EU-CHEM-REACT.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10