RSS

Новини навчальних закладів

04.06.2018
НУЦЗУ

У рамках Міжнародного тренінгу НАТО його учасники відвідали НУЦЗУ

З 28 травня по 02 червня у Харкові тривав Міжнародний тренінг НАТО ADVANCED TRAINING COURSE «UAV Systems Development and Deployment to counter Emerging Security Challenges». Розширений навчальний курс був присвячений розробці та використанню систем безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для протидії виникаючим проблемам безпеки. Учасниками міжнародного заходу стали визнані науковці світу з Італії, Грузії, Польщі, Молдови, Румунії, Марокко та України. Серед них – науковці Національного університету цивільного захисту України: проректор з наукової роботи Володимир Андронов, провідний науковий співробітник наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки Борис Поспєлов, заступник начальника науково-дослідного центру – начальник відділу організації науково-дослідного центру Євгеній Рибка та завідувач кафедри фізико-математичних дисциплін Олександр Тарасенко. Співробітники НУЦЗУ пройшли посилений тренінг з питань розробки та впровадження систем безпілотних літальних апаратів для протидії виникаючим проблемам безпеки та цивільного захисту. Так, 31 травня доктор технічних наук, професор Борис Поспєлов провів теоретичне та практичне заняття, де було висвітлено актуальні питання щодо використання безпілотних літальних апаратів для моніторингу критичного стану природних та технічних об'єктів і територій в умовах катастрофи в Україні: нові технології бездротового зв'язку для БЛА в аварійних ситуаціях. Доповідь науковця викликала зацікавленість та жваве обговорення між учасників тренінгу.
У рамках міжнародного тренінгу його учасники, науковці з семи країн світу, відвідали виш Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Для них показала свої можливості у дії навчальна пожежно-рятувальна частина, були продемонстровані дії рятувальників під час ліквідації наслідків техногенної катастрофи, надання домедичної та психологічної допомоги, рятування постраждалого з висоти. Також гості ознайомились із навчально-матеріальною базою університету, відвідали музей.
Як зазначив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, основною ідеєю заходу є ділитися знаннями та ноу-хау між фахівцями, які працюють у галузі БПЛА в НАТО та країнах-партнерах, щодо використання БПЛА для забезпечення безпеки та охорони. Різноманітні країни мають різний досвід щодо розробки та використання БПЛА, тому такий курс необхідний для об’єднання та уніфікації зусиль спрямованих на підвищення безпеки польотів в НАТО та країнах-партнерах.
Наукові надбання та сучасна навчально-матеріальна база НУЦЗУ вразила міжнародних колег. Вони виявили бажання щодо подальшого співробітництва з українськими науковцями.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Дарї Ахмадуліної

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.