RSS

Новини навчальних закладів

23.01.2018
НУЦЗУ

Результати НУЦЗУ у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт МОН України за 2017 рік

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт проводиться базовими ВНЗ за підтримки Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти. Метою цього конкурсу є створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримки наукової та творчої роботи курсантів та студентів, а також стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи та оволодіння ними інноваційними технологіями.
Вперше представники НУЦЗУ взяли участь у Всеукраїнському конкурсі ще у 2010 році, підготувавши дві наукові роботи, ми посіли одне призове місце.
У 2011 році наш університет виступив з ініціативою щодо започаткування нової галузі конкурсу «Цивільна оборона та пожежна безпека», яка була підтримана Міністерством освіти і науки України. Разом з цим наш ВНЗ був визнаний базовим з проведення ІІ туру конкурсу. В 2017 році університетом втретє успішно пролонговано повноваження щодо проведення конкурсу, тепер вже за двома окремими спеціальностями «Пожежна безпека» та «Цивільний захист»
З кожним роком активність наших курсантів та студентів щодо участі у Всеукраїнському конкурсі постійно зростала (рис. 1). А завдяки високому рівню підготовки і гідному представленню робіт під час їх захисту на конференціях – займали призові місця із самих різноманітних галузей (рис. 2).
2017 рік став рекордним для університету за кількістю призових місць, які ми вибороли у цьому престижному змаганні молодих науковців України (рис. 3). В рамках роботи наукового товариства університету, курсанти та студенти підготували 75 наукових робіт та посіли 35 призових місць. А це на 9 позицій перевищує результат минулого року, в 3 рази – 2014-го і в 34 рази – 2010-го.
 
Рис. 1. Кількість наукових робіт, які взяли участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2010-2017 роках
 
 
Рис. 2. Кількість переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2010-2017 роках
 
 
Рис. 3. Дипломи переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2017 році
 
Також доречно виокремити стрімке розширення участі наших представників у галузях знань Конкурсу (рис. 4).
 
Рис. 4. Кількість призових місць та галузей знань, за якими брали участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у 2010-2018 роках
 
За підсумками 2017 року найбільш успішними та результативними науковими керівниками, які підготували по 2 призери Всеукраїнського конкурсу кожний, стали:
завідувач кафедри прикладної механіки Сергій Вамболь;
начальник кафедри пожежної і техногенної безпеки об’єктів та технологій Юрій Ключка;
доцент кафедри прикладної механіки Олександр Кондратенко;
викладач кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Ганна Резніченко;
доцент кафедри прикладної механіки Геннадій Чернобай.
 
Наразі триває розсилка робіт для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2018 року. Молодими науковцями університету підготовлено 122 наукові роботи за 42-ма галузями до 33-х базових вищих навчальних закладів.
Шановні молоді науковці та їх керівники! Бажаємо Вам нових творчих пошуків і здобутків, невичерпної енергії, наснаги та вагомих успіхів і перемог на нелегкому, але надзвичайно цікавому шляху.
 
Відділ організації науково-дослідної роботи
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.