28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

14.12.2017
ЛДУ БЖД

«Григорій Сковорода – наш перший розум»: науково-методологічний семінар до 295-річчя від дня народження Г. Сковороди

Кафедра гуманітарних дисциплін та соціальної роботи Університету провела науково-методологічний семінар на тему: «Григорій Сковорода – наш перший розум». З доповіддю виступив професор кафедри д. пед. н., професор Григорій Васянович.
Доповідь професора викликала жвавий інтерес та дискусію, адже Григорій Сковорода – знаний український філософ, для якого філософія стала і професією, і способом життя. У поглядах розходився з своїми викладачами з Києво-Могилянської академії, які зосереджувались на пізнанні навколишнього світу, а він прагнув осягнути людську сутність.
Григорій Сковорода присвятив себе вивченню людини, її внутрішнього світу й поставив за мету створити таку філософію, яка б навчила людину бути щасливою. «Щастя наше всередині нас…хай ніхто не очікує щастя ні від високих наук, ні від шанованих посад, ні від достатку… Воно залежить від серця…».
Усіх полонили до глибини душі пісні на слова Григорія Сковороди у виконанні професора Г. Васяновича. Завершив свій виступ професор словами Григорія Сковороди: «Внутрішній мир, сердечна веселість, душевна міць. Сюди спрямовуйте течію всіх ваших справ»…

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua